marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Experimentul de 200 de milioane de $ al lui Charlie Sheen: cum schimba regulile cel mai urmarit serial nou de comedie din reteaua de cablu americana

Charlie Sheen se intoarce de pe 17 ianuarie pe micile ecrane din SUA cu al doilea sezon din serialul Anger Management care va rezista pe canalul FX timp de inca 90 de episoade: va rula non stop timp de 2 ani.  Revista Hollywood Reporter a explicat cum producatorii Mort Marcus si Ira Bernstein au pus la cale un experiement de 200 de milioane pentru Charlie Sheen, pariind pe acesta intr-un moment in care nimeni nu voia sa se atinga de problematicul actor.

Experimentul de 200 de milioane de $ al lui Charlie Sheen: cum schimba regulile cel mai urmarit serial nou de comedie din reteaua de cablu americana

Mort Marcus ( 59 de ani) si Ira Bernstein ( 53 de ani) sunt cei doi producatori care incearca sa schimbe regulie in show-bizzul american cu Anger Management si sa-i faca bogati pe Charlie Sheen, Lionsgate si FX, scrie Hollywood Reporter.


Cei doi au fondat compania Debmar-Mercury, o companie ce cumpara drepturile de redifuzare ale serialelor (South Park este unul dintre serialele distribuite de ei). Debmar a transformat circul in care era implicat acum doi ani Charlie Sheen cu droguri, prostituate, concedierea din serialul Two and a Half Men intr-o masina de facut bani -  franciza Anger Management are un potential financiar de 800 de milioane de $.


Cu Anger Managemen cei doi vand mai mult decat un sitcom, aduc in fata un nou format pentru seriile de televiziune, intr-un peisaj fracturat de schimbarile de consum ale audientelor. "Financiar si creativ acest serial va schimba modul in care toata lumea isi gandeste proiecteler" a declarat creatorul serialului - Bruce Helford. Acesta se refera la celabra formula 10/90. In 2011, cand s-a zvonit pentru prima data de noul serial al lui Charlie Sheen presa a vorbit despre modul inedit in care acesta a fost vandut catre FX. Initial s-au creat 10 episoade pentru primul sezon iar in functie de raiting-ul facut de acestea alte 90 de episoade au intrat in contract. Este un risc insa pentru un post TV din reteaua de cablu sa se oblige contractual sa difuzeze 90 de episoade dintr-un serial.
 

De-a lungul celor 100 de episoade din serial, Anger Management, povestea unui psiholog care la randul lui are probleme cu nervii, poate aduce venituri intre 350 si 500 de milioane de $, daca se vor mai comanda inca 50 de episoade poate ajunge la 800 de milioane, sustine Hollywood Reporter. Charlie Sheen castiga pe episod doar o mica parte din ce salariu primea la Two and a Helf Men, insa potrivit contractului, la finalul proiectului poate castiga intre 75 si 200 de milioane de $, adica aproape 40 $ din profiturile seriei.


Desi Anger Management nu a generat recenzii stralucitoare, FX a platit doar 600.000 de $ pentru difuzarea unui episod, insa a reusit sa vanda serialul pentru calupuri publicitare pentru sume record in istoria canalului. Primele 10 episoade ale serialului au avut un buget de 10 milioane de $, sub costurile unui serial obisnuit, de acest gen. La debut pe canalul FX a devenit cel mai vizionat serial de comedie din reteaua de cablu americana, fiind urmarit in mare parte de spectatorii aflati intre 18 si 49 de ani. E drept audientele au scazut, insa s-au stabilizat pe ultimele 4 episoade suficient de mult pentru a transforma sitcomul in cel mai urmarit serial nou de comedie din reteaua de cablu americana cu o audienta medie de 4.5 milioane de americani.

 

"Vor fi 45 de episoade noi pe an incepand cu 2013" a declarat John Landgraf, presedintele postului FX care a dezvaluit ca serialul va rula non stop cu mici pauze de sarbatori sau intreceri sportive. Acesta a mai anuntat ca tatal lui Charlie Sheen - Martin Sheen va juca un personaj constant incepand cu sezonul 2 in serialul unde are rolul.... tatalui lui Charlie.


Galerie foto


Modifică setările cookies