marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Londra.  "Sieranevada", "Bacalaureat" şi "Inimi cicatrizate", cele trei romanesti care vor avea parte de proiectii speciale

Sieranevada" de Cristi Puiu, "Bacalaureat" de Cristian Mungiu si "Inimi cicatrizate" de Radu Jude se numara printre filmele incluse in programul celei de a 60-a editii a Festivalului International de Film de la Londra.
Festivalul de Film de la Londra. Sieranevada , Bacalaureat şi Inimi cicatrizate , cele trei romanesti care vor avea parte de proiectii speciale

Potrivit unui comunicat transmis marti Agerpres, ICR Londra colaboreaza, pentru a saptea oara consecutiv, cu British Film Institute, organizatorul festivalului, sustinand prezenta regizorilor Cristian Mungiu si Radu Jude la sesiunile de intrebari cu publicul de dupa proiectii.

Proiectiile incep joi si se incheie pe 16 octombrie. Ele vor avea loc la cinematografele Vue West End si Curzon.

De asemenea, regizorul Radu Jude face parte din juriul competitiei oficiale a Festivalului, alaturi de regizorii Athina Rachel Tsangari si Anthony Chen, actrita Gugu Mbatha-raw si scenarista Abi Morgan.

Cele trei premiere vin in continuarea programului "Revolutie in realism. Noul Cinema Romanesc", cea mai mare retrospectiva de film romanesc in Marea Britanie, care a avut loc in luna iunie la BFI.

Programul mai include coproductia Germania - Austria - Romania "Toni Erdmann" de Maren Ade, candidata la Premiile Oscar din partea Germaniei, care a fost filmata aproape integral la Bucuresti.

BFI London Film Festival este cel mai mare si mai important eveniment cinematografic britanic si se va desfasura in perioada 5 - 16 octombrie. Festivalul este unul dintre sustinatorii britanici principali ai cinematografiei romanesti, urmarind mereu productiile din tara noastra, iar in ultimii zece ani a inclus in program majoritatea filmelor premiate pe plan international


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies