marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Terrence Malick si Brian De Palma, in competitie la cel mai vechi festival de film din lume. Cele 16 pelicule aflate in concurs la Festivalul de la Venetia 2012

Cea de-a 69-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia, cel mai vechi eveniment de acest tip din lume, va avea loc in perioada 29 august - 8 septembrie 2012, la Venetia-Lido.

Terrence Malick si Brian De Palma, in competitie la cel mai vechi festival de film din lume. Cele 16 pelicule aflate in concurs la Festivalul de la Venetia 2012

Nume rasunatoare ajung in acest la Festivalul de film de la Venetia: directorul festivalului Alberto Barbera a dezvaluit astazi cele 16 filme din competitia oficiala printre care se numara: To The Wonder al lui Terrence Malick cu Ben Affleck, Rachel McAdams si Rachel Weisz, Passion al lui Brian De Palma cu Rachel McAdams si Noomi Rapace, At Any Price al lui Ramin Bahrani cu Zac Efron si Dennis Quaid si Spring Breakers al lui Harmony Korine cu James Franco si Selena Gomez.


Juriul va fi prezidat in acest an de regizorul american Michael Mann, iar printre membrii lui se numara topmodelul Laetitia Casta, cineastul italian Matteo Garrone si actrita britanica Samantha Norton. Printre starurile mondiale care si-au confirmat prezenta la acest eveniment se numara Monica Bellucci, Keira Knightley, Jude Law, Ryan Gosling, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman.


Pelicula To the Wonder a lui Terrence Malick este o poveste de dragoste in care joaca Ben Affleck si Rachel McAdams. Terrence Malick revine dupa un an dupa ce a castigat marele premiu la Cannes, Palme D'Or, obtinut cu filmul "The Tree of Life". To The Wonder este istoria unei relatii esuate intre un scriitor ratat (Ben Affleck) si o emigranta (Olga Kurylenko). Cum viza acesteia mai are putin si expira, ea il preseaza sa o ceara in casatorie, desi fiecare dintre ei ll insala pe celalalt.


Lungmetrajul lui Brian De Palma, Passion reprezinta un remake al unui film frantuzesc lansat in 2010, "Love Crime". Noul "Passion" are ca subiect povestea relatiei de dragoste, manipulare si gelozie dintre o femeie de afaceri Christine (Rachel McAdams) si protejata ei, Isabelle (Noomi Rapace).


Italia va fi reprezentata de marele regizor Marco Bellocchio, cu un film controversat, despre un caz de eutanasie care a creat polemici in Italia, acum cativa ani. Pelicula sa Dormant Beauty / Bella addormentata cu Isabelle Huppert, Alba Rohrwacher si Maya Sansa prezinta ultimele 6 zile din viata unei tinere Eluana Englaro care a fost tinuta timp de 17 in moarte cerebrala, autoritatile nefiind de acord cu dorinta tatalui ei de a o deconecta de la aparate.


Pe 8 septembrie, la inchiderea celei de-a 69-a editii a Festivalului de la Venetia, al carui director este Alberto Barbera, juriul va decerna Leul de Aur celui mai bun film si Cupa Volpi pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita
Printre filmele in afara competitiei si cele documentare se numara 50 de premiere mondiale. Contrar ultimului Festival de la Cannes, criticat pentru absenta filmelor realizate de femei, la Venetia vor fi prezente 20 de regizoare, dintre care patru in competitie. Filmul indiencei Mira Nair, thrillerul politic "The Reluctant Fundamentalist", va rula in deschidere.


In afara competitiei va rula si The Iceman al lui Ariel Vromen, un thriller cu o distributie de zile mari: Michael Shannon, Winona Ryder, Chris Evans, Ray Liotta, James Franco despre viata lui Richard Kuklinski, un  criminal cu sange rece, care era angajat in timpul noptii de catre diverse clanuri mafiote pentru a executa persoane incomode, care stateau in calea activitatilor lor infractionale.



Filmele aflate in competitie la Festivalul de film de la Venetia 2012


To The Wonder

Regizor:Terrence Malick

Something in the Air
Regizor: Olivier Assayas

Outrage: Beyond
Regizor: Takeshi Kitano

Fill The Void
Regizor: Rama Bursztyn si Yigal Bursztyn

Pieta
Regizor: Kim Ki-duk

Dormant Beauty
Regizor: Marco Bellocchio

E' stato il figlio

Regizor Daniele Cipri

La Cinquieme Saison

Regizor: Peter Brosens, Jessica Woodworth

Un Giorno Speciale

Regizor: Francesca Comencini

Passion

Regizor: Brian De Palma

Superstar
Regizor: Xavier Giannoli

Spring Breakers

Regizor: Harmony Korine

Thy Womb
Regizor: Brillante Mendoza

Linhas de Wellington
Regizor: Valeria Sarmiento

Paradise: Faith
Regizor: Ulrich Seidl

Betrayal

Regizor: Kirill Serebrennikov

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies