marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia: "Everest", filmul despre cea mai periculoasa expeditie realizata in muntii Himalaya, cu Keira Knightley si Jake Gyllenhaal in rolurile principale, deschide editie din acest an

Filmul 'Everest', care ii are in rolurile principale pe actorii Josh Brolin, Jake Gyllenhaal si Keira Knigthley si este regizat de islandezul Baltasar Kormákur, va deschide la 2 septembrie Festivalul de la Venetia, au informat organizatorii evenimentului, conform Agerpres.

Festivalul de Film de la Venetia: Everest , filmul despre cea mai periculoasa expeditie realizata in muntii Himalaya, cu Keira Knightley si Jake Gyllenhaal in rolurile principale, deschide editie din acest an

Premiera mondiala a filmului, care prezinta expeditia realizata in muntii Himalaya in mijlocul unei furtuni de zapada, va deschide cea de-a 72-a editie a festivalului care se va desfasura in orasul canalelor pana la 12 septembrie. Filmul regizorului islandez este prezent la festival in afara concursului. Filmul este inspirat de evenimentele reale, petrecute in 1996, cand doua echipe diferite de exploratori au trecut prin cele mai grele provocari si s-au luptat cu fortele naturii pentru a ajunge in varful celui mai inalt munte din lume.
 

 


Din distributie mai fac parte Jason Clarke, John Hawkes, Robin Wright, Sam Worthington, Emily Watson si Jake Gyllenhaal. Lung-metrajul a fost filmat la Nepal, in Alpii italieni, in studiourile Cinecitta  (Italia) si Pinewood (Marea Britanie) si va fi lansat in SUA la 18 septembrie, au precizat organizatorii.
 

Kormákur, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori islandezi, este de asemenea actor si director de teatru, iar printre filmele sale figureaza '101 Reykjavik', din a carui distributie a facut parte si actrita spaniola Victoria Abril, sau 'A little trip to heaven' , cu Forest Whitaker si Julia Stiles.
 

Selectia oficiala a filmelor care vor participa la Festivalul de la Venetia va fi anuntata la 29 iulie la Roma.

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies