marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia. Regizorul Luca Guadgagnino a prezentat "A Bigger Splash", in care apar si refugiati

Cel mai vechi festival de film din lume a continuat duminica seara cu un film despre relatiile complicate de cuplu si tentatiile care apar la tot pasul.

Festivalul de Film de la Venetia. Regizorul Luca Guadgagnino a prezentat A Bigger Splash , in care apar si refugiati

Filmul ii are in distributie pe Ralph Fiennes, Tilda Swinton si Dakota Johnson, dar e regizat de un italian. Obisnuit cu problema imigrantilor care sosesc de ani de zile in sudul Italiei, acesta i-a inclus in filmul sau, asumandu-si riscul de a crea o controversa.

Dupa defilarea obligatorie pe covorul rosu si sesiunile de autografe, actorii si regizorul Luca Guadgagnino au prezentat in competitie filmul "A Bigger Splash". Filmul, un remake dupa drama franceza "Piscina" din 1969, are in centru o cantareata si pe iubitul ei, care isi petrec vacanta pe o insula italiana, cand linistea le e tulburata de aparitia unui fost iubit si a fiicei lui adolescente.


Enigmatica actrita Tilda Swinton a marturisit ca atunci cand i s-a propus rolul traversa o perioada a vietii sale in care nu voia sa vorbeasca. I-a venit ideea ca personajul ei sa nu poata vorbi, fiindca se reface dupa o operatie.

Tilda Swinton, actrita: "I-am facut propunerea lui Luca, nestiind cum va reactiona. Putea insemna ca nu voi merge la Pantelleria, dar el a fost dispus sa incercam".
Dimpotriva, personajul lui Ralph Fiennes vorbeste foarte mult in film si nu numai.


Ralph Fiennes, actor
: "Dupa 20 de minute, se ridica si danseaza, se exprima complet prin dans. Nu mai facusem asta in niciun film si am acceptat cu bucurie".

Actiunea se petrece pe insula italiana Pantelleria, la numai 65 de kilometri de Tunisia, iar refugiatii care sosesc aici cu barcile apar si in film. Regizorul si-a asumat riscul de a starni o controversa.

Luca Guadagnino, regizor: "Daca nu facem filme in care incercam sa exploram noi teritorii sau teritorii periculoasa, de ce sa mai facem filme?"

Pe covorul rosu a pasit si actorul Shia LaBeouf, promovand "Man Down" in regia lui Dito Montiel, prezentat la sectiunea Orizzonti. Arata ca un film de razboi, dar actorul insista ca este un "Kramer contra Kramer" post-apocaliptic.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies