marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de la Venetia: cele mai asteptate 10 filme din acest an

Festivalul de Film de la Venetia sarbatoreste in acest an 7 decenii de cand si-a deschis pentru prima data portile. Cel mai vechi festival de film din lume a adus mereu in  prim plan filme deosebite, dar a fost criticat si pentru temele erotice pe care le-a prezentat. Editia din acest an se va desfasura intre 28 august - 7 septembrie si va fi deschis cu pelicula science-fiction Gravity, a lui Alfonso Cuaron. Iata cele mai asteptate 10 filme din acest an la Venetia.

Festivalul de la Venetia: cele mai asteptate 10 filme din acest an

1. Under The Skin
Regizor: Jonathan Glazer
Distributie: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Robert J. Goodwin

 

In Under The Skin, Scarlett Johansson este o fiinta extraterestra care traieste pe Terra, deghizata intr-o femeie cu forme perfecte. Ea se foloseste de cea mai puternica arma a sa, sexualitatea, pentru a-si ademeni victimele, barbati americani. 

 

 

 

2. Gravity
Regizor: Alfonso Cuaron
Distributie: George Clooney, Sandra Bullock
 

Drama SF despre spatiu a lui George Clooney si Sandra Bullock se anunta a fi la fel de captivanta ca 2001: Odiseea spatiala, celebrul film al lui Stanley Kubrick. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample.

 

 

3. Philomena
Regizor: Stephen Frears
Distributie: Judi Dench, Simone Lahbib, Steve Coogan

 

Stephen Frears, cel care a adus-o pe Helen Mirren in postura de a castiga un premiu Oscar pentru rolul din The Queen, aduce in prim plan un alt nume important din cinematografia britanica, pe Judy Dench a carei interpretare pare ca va fi una de exceptie.

 

 

 

 

4. The Wind Rises
Regizor: Hayao Miyazaki
Distributie: Hideaki Anno, Miori Takimoto, Steve Alpert

 

Filmul are la baza benzile desenate japoneze cu acelasi nume si aduce in prim plan povestea de viata a lui Jiro Horikoshi, creatorul bombelor japozene Mitsubishi A6M.

 

 

 

5. Kill Your Darlings
Regizor: John Krokidas
Distributie: Daniel Radcliffe, Elizabeth Olsen, Ben Foster, Jason Leigh

 

Filmul ii urmareste pe Allen Ginsberg, Lucien Carr, William S. Burroughs si Jack Kerouac punand bazele miscarii Beat Revolution in New York, experimentand consumul de droguri si contactele intime cu persoane de acelasi sex, scriind operele care aveau sa-i faca celebri si testandu-si prietenia dupa ce Lucien Carr il injunghie mortal pe presupusul amant David Kammerer intr-un parc, fiind ulterior arestat si executand 2 ani de inchisoare.

 

 

 

6. Child of God
Regizor: James Franco
Distributie: James Franco, Jim Parrack, Tim Blake Nelson

 

Filmul are la baza romanul cu acelasi nume al lui Cormac McCarthy si prezinta povestea unui proscris violent si anti social interpretat de James Franco. 

 

 

 

7. Tom at the Farm
Regizor: Xavier Dolan
Distributie: Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy

 

Tom, un tanar copywriter, calatoreste la tara pentru o inmormantare si descopera ca nimeni nu estie cine este, nici cine a fost pentru decedat. In scopul de a proteja numele familiei si pe indurerata sa mama, Tom incearca sa mentina pacea in zona, iar trecutul sau obscur il ajuta in acest sens.

 

8. The Zero Theorem
Regizor: Terry Gilliam
Distributie: Christopher Waltz, Melanie Thierry, David Thewlis

 

In thrillerul sci-fi al lui Gilliam, Waltz va juca rolul lui Qohen Leth, un geniu al computerelor, excentric si retras, care lucreaza la un proiect misterios menit sa descopere, o data pentru totdeauna, sensul existentei. Cercetarile lui au loc intr-o veche capela distrusa, intr-o lume corporatista, orwelliana, in care Management-ul supravegheaza totul. Alaturi de el va fi Bob, fiul sau rebel si super inteligent, Bob, care isi doreste sa-l includa pe Leth in cercetarile sale despre Zeroe Theorem, o cerecetare ce are ca menire sa gaseasca scopul existentei.

 

 

 

 

9. Parkland
Regizor: Peter Landesman
Distributie: Billy Bob Thornton, Zac Efron, Paul Giamatti

 

Regizorul si scenaristul Peter Landesman a adaptat romanul "Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy" al lui Vincent Bugliosi pentru noul sau film Parkland. Desi nu are distribuitor inca, filmul promite sa faca valuri la festivaluri. Parkland reia evenimentele teribile care au avut loc in Parkland Hospital din  Dallas in ziua asasinarii presedintelui SUA, John F. Kennedy, 22 noiembrie, 1963. O combinatie intre drama si thriller, Parkland aduce in prim plan faptele eroice ale unor oameni care s-au zbatut pentru supravietuire si au dat dovada de eroism in niste momente exceptionale.

 

 

 

10. The Unknown Known
Regizor: Errol Morris

Documentarul cunoscut si sub numele de The Unknown Known: The Life and The Times of Donald Rumsfeld este un documentar despre viata fostului secretar al apararii din SUA, Donald Rumsfeld.



Modifică setările cookies