marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fifty Shades of Grey: fanii sunt revoltati si cer inlocuirea actorilor. Ryan Gosling n-a acceptat oferta: ce alte staruri de la Hollywood au refuzat rolurile principale

Dupa ce Warner Bros a fost criticat pentru alegerea lui Ben Affleck in rolul lui Batman in urmatoarea productie “Batman vs. Superman”prin intermediul unei petitii semnate de mai mult de 90000 de oameni, producatorii au mai primit o lovitura tot prin intermediul unei petitii care condamna alegerile pentru distributia filmului erotic “Fifty Shades”.

Fifty Shades of Grey: fanii sunt revoltati si cer inlocuirea actorilor. Ryan Gosling n-a acceptat oferta: ce alte staruri de la Hollywood au refuzat rolurile principale


Se pare ca exista doua tipuri de fani Fifty Shades of Grey: cei care sunt de acord cu decizia de a atribui rolurile principale lui Charlie Hunnam si Dakota Johnson si cealalta parte (semnificativ mai mare) care dezaproba aceasta decizie intrucat considera ca cei doi nu sunt suficient de carismatici si seducatori pentru rolurile care le-au fost incredintate.

 

Conform Variety, fanii Fifty Shades of Grey au fost extrem de nemultumiti de alegerea protagonistilor in film. Dupa ce autoarea bestseller-ului a anuntat ca Charlie Hunnam si Dakota Johnson au fost alesi pentru rolurile principale,  fanii au protestat impotriva deciziei facand o petitie care a strans mai mult de 7000 de semnaturi in mai putin de o zi. Pentru multi dintre fani, favoriti erau Matt Bomer in rolul miliardarului si Alexis Bledel  in rolul tinerei Anastasia Steele.


Bomer a fost dintotdeauna favoritul fanilor pentru a juca rolul lui Grey dar pentru rol au concurat si Henry Cavil din Man of Steel si Ian Somerholder din The Vampire Diaries. Cei de la Huffington Post scriu ca producatorii au avut ca prima optiune pe Ryan Gosling, care a refuzat filmul. Apoi, producatorii s-au dus la Robert Pattinson, starul seriei Twilight, insa nici acesta n-a fost interesat de proiect. Bret Easton Ellis, scenarist, a scris pe Twitter ca a fost personal la Pattinson acasa cu producatorii: "Am fost acasa la Rob Pattinson personal, alaturi de producatori, si pot sa spun ca el a fost prima optiune".


„Toti cititorii cred ca cel mai potrivit pentru a-l juca pe Christian este Matt Bomer. Ar fi un vis devenit realitate sa il vedem in film.” comenteaza unul din fani pe pagina petitiei fiind completat de un altul „ Matt Bomer este perfect pentru acest rol. El este singurul capabil sa il interpreteze pe Christian Grey. E un actor minunat si i se potriveste perfect personajul. Fara Bomer filmul nu poate exista.”

 

 

 

Ca raspuns la criticile si revolta fanilor, Dana Brunetii, unul din producatorii de la Focus Features a postat pe Twitter „atunci cand intocmim un casting nu urmarim numai frumusetea actorilor ci si talentul, disponibilitatea , dorinta de a participa in film cat si chimia dintre viitorii parteneri de platouri.” Tousi avem si entuziasti fata de alegerile producatorilor; actrita Melanie Griffith, mama lui Johnson a publicat un post marcat de entuziasm „ Frumosul meu copil, Dakota a fost ales sa o interpreteze pe Anna Steele in 50 Shades!!! Atentie lume!! Iat-o ca vine!!”
Fifty Shades of Grey va aparea pe 1 august 2014, urmand ca filmarile sa inceapa in noiembrie.

 

Autoarea E.L. James a facut publice numele celor doi pe contul sau de Twitter: "Sunt incantata sa va anunt ca superba Dakota Johnson a fost de acord sa fie Anastasia in adaptarea 50 Shades of Grey" si "Chipesul si talentatul Charlie Hunnam va fi Christian Grey". Anuntul a luat cu asalt fanii seriei, dintre care multi au initiat o petitie online in care au strans peste 5,000 de semnaturi pentru a-i inlocui pe cei doi.

Pentru rolul Anastasiei, producatorii s-au mai gandit si la actrite ca Felicity Jones (Like Crazy), dar a carei varsta nu ii permitea sa interpreteze totusi rolul unei studente de 21 de ani. Shailene Woodley (The Fault in Our Stars, Divergen) a fost inca un nume care a circulat in legatura cu filmul, dar tanara actrita a fost impiedicata de politica stricta a contractului cu noul ei film, Divergent. Alte nume ar mai fi Alexis Bledel, Alicia Vikander, Imogen Poots si Elizabeth Olsen, dar se pare ca Dakota Johnson (fiica lui Don Johnson si Melanie Griffith) a fost tousi alegerea principala a regizorului Sam Taylor-Johnson.

 

Cat despre Christian Grey, printre preferatii fanilor se afla Matt Bomer si  care insa au decis sa nu se implice in proiect. Si nu sunt singurii. Initial, raporteaza Hollywood Reporter, studiourile Universal Pictures il aveau pe Ryan Gosling drept imagine pentru miliardarul Christian Grey, dar care nu a fost interesat. Totodata, Garrett Hedlund (Tron:Legacy) a refuzat si el rolul, din motiv ca nu a simtit nici o conexiune cu personajul. In final, producatorii si-au indreptat atentia catre Charlie Hunnam, starul din serialul Sons of Anarchy si Pacific Rim.

Acesta a luat parte la o intalnire cu producatorii si reprezentatii, in urma careia a fost de acord sa aiba o prima citire a scenariului impreuna cu Dakota Johnson. Intreg procesul a fost tinut secret, cu doar cateva persoane cunoscand scenariul, iar filmul nu poate sa o ia decat in doua directii: fie catre succes, fie catre un esec total care ar putea sa-i puna pe cei doi actori intr-un con de umbra (cum s-a intamplat de altfel cu Showgirls si actrita Elizabeth Berkley, amintesc cei la THR).

 

 

 


Producatorul Dana Brunetti (The Social Network) a luat apararea celor doi protagonisti in fata fanilor. "O decizie de casting inseamna mult mai mult decat doar aparente," justica el. "Talent, disponibilitate, dorinta de a lua parte la proiect, chimia dintre actori etc. Asa ca daca actorul vostru preferat nu a fost ales, e cel mai probabil datorita unuia dintre factorii de mai sus. Retineti asta si mentineti o perspectiva mai ampla."

Pana in prezent, seria 50 Shades of Grey a vandut mai mult de 70 de milioane de exemplare pe plan mondial si a fost tradusa in 50 de limbi. Povestea ii aduce in prim plan pe Christian Grey si Anastasia Steele, fiind concentrata in primul rand pe partea BDSM a relatiei lor. In regia lui Sam Taylor-Johnson, pelicula 50 Shades of Grey ii are in distributie pe Dakota Johnson (The Social Network, 21 Jump Street) si Charlie Hunnam si are ca data de lansare 1 august 2014.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies