marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele care au facut legea in box office-ul mondial in 2012: care sunt cele mai mari incasari ale anului

Cele 8 luni scurse din 2012 ne-au aratat ca filmele cu super eroi, animatiile si continuarile mentin o priza enorma la public desi dam ochii peste cap de multe ori cand auzim despre acest gen de filme. Potrivit site-ului boxofficemojo.com  7 filme au trecut deja de pragul de jumatate de miliard de dolari incasari, insa finalul anului va aduce si el lovituri de box office. Primele 10 filme cu cele mai mari incasari din 2012!

1.The Avengers/Razbunatorii 3D
Incasari mondiale: 1.460.596.809  $
Regie: Joss Whedon
Distributie: Robert Downey Jr., Chris Evans,  Scarlett Johansson
Buget: 200.000.000 $

The Avengers este o imbinare excelenta de umor, actiune si eroism, care ridica mult stacheta si convinge ca si filmele cu super eroi pot fi intr-adevar bune. Productia cu buget de 200 de milioane de dolari are o distributie de 5 stele: Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy  Renner) si Black Widow (Scarlett Johansson), formeaza “echipa de soc” care va salva omenirea.

2.The Hunger Games/Jocurile foamei
Incasari mondiale: 682.952.581  $
Regie: Gary Ross
Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harelson, Elizabath Banks, Taylor Kitsch
Buget: 78.000.000 $

Inspirat din romanele cu acelasi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF “Hunger Games” o aduce pe Jennifer Lawrence in cel mai important rol al ei de pana acum. Recenziile din presa americana si britanica lauda interpretarea stralucita a lui Jennifer Lawrence pe care o numesc pur si simplu "stralucitoare" iar filmul este descris drept inteligent, emotionant si uimitor.



3.  The Amazing Spider-Man/ Uimitorul Om-Paianjen
Incasari mondiale: 654.653.721 $
Regie: Marc Webb
Distributie: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Sally Field
Buget: 220 de milioane de $

La 4 ani de la ultimul film din celebra serie, aventurile lui Peter Paker (Andrew Garfield) o iau de la inceput: de data asta eroul este prezentat la liceu unde se chinuie sa-si stapaneasca super-puterile si sa-i tina piept adversarului sau, Soparla (Rhys Ifans). Peter se confrunta ca orice tanar cu problemele liceului si cu atractia fata de Gwen Stacy (Emma Stone) atunci cand descopera o valiza care i-a apartinut tatalui sau. Acesta incepe sa investigheze disparitia si ajunge la laboratorul doctorului Curt Connors, fostul partener al tatalui sau. Aici Spider-Man va intra in coliziune cu alter ego-ul lui Connors - The Lizard -  iar tanarul va fi nevoit sa ia deciziile ce-l vor transforma in erou.
 


 

4. Ice Age:Continental Drift / Epoca de Gheata 4:Continente in deriva 3D
Incasari mondiale: 626.301.860 $
Regie: Steve Martino, Mike Thurmeier
Distributie: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah
Buget: 85 de milioane de $

Ice Age: Continental Drift, cea de-a patra parte a fanteziei ''Ice Age'' este regizata de de Steve Martino si Mike Thurmeier si aduce pe marile ecrane unul dintre cele mai iubite trio-uri din istoria cinematografiei - Manny ,Diego si Sid - pornesc in cea mai mare aventura a lor dupa ce un cataclism trimite in deriva un intreg continent. Cei trei eroi se imbarca in cea mai tare aventura a lor, separati de turma Manny, Diego, si Sid folosesc un iceberg pe post de corabie improvizata si se lanseaza intr-o epopee maritima in incercarea disperata de a-i gasi pe ceilalti.

 


 

5. Men in Black III/ Barbati in negru 3
Incasari mondiale: 619.282. 611  $
Regie: Barry Sonnenfeld
Distributie: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin
Buget: 215 de milioane de $

Men in Black III este continuarea seriei de succes Men in Black inceputa in 1997.  Pelicula se va lansa in mai 2012. Agentul J (Will Smith) se intoarce in timp, in 1960 pentru a-l salva pe K (Tommy Lee Jones) si a preveni astfel o catastrofa universala. Will Smith  revine in partea a treia a seriei in care mai joaca si Josh Brolin (versiunea mai tanara a personajului lui Tommy Lee Jones), Alice Eve, Emma Thompson, Rip Torn si Johnny Knoxville.

 

6.  The Dark Knight Rises/Cavalerul negru: Legenda renaste
Incasari mondiale in 10 zile de la lansare: 535.312.810 $
Regie: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway
Buget: 250 de milioane de dolari
Data: 27 iulie


Legenda Cavalerului Negru se incheie aici, iar regizorul Nolan ii asigura un final grandios trilogiei incepute in 2005. Cand ofiterul de politie Gordon (Gary Oldman) da de un complot al carui scop este acela de a distruge orasul prin miscari initiate chiar in inima acestuia, Bruce Wayne (Christian Bale) revine in actiune drept Batman. In asteptarea lui se afla Selina Kyle (Anne Hathaway) si Bane (Tom Hardy), un adversar letal a carui misiune este de a distruge numele si mostenirea lui Batman.Filmul fost lider in box office-ul romanesc de weekend, inca de la premiera, cu incasari de 1.016.457 de lei si 56.682 de spectatori.

 

7.Madagascar 3: Europe's Most Wanted/ Fugariti prin Europa

Incasari mondiale: 501.070.970 $
Regie:Eric Darnell, Tom McGrath
Distributie:Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, Chris Rock


Traversand de aceasta data Europa, personajele din "Madagascar 3" decid sa puna in scena un spectacol de circ, pentru a-si plati drumul de intoarcere la New York.Filmul readuce pe marile ecrane personajele devenite celebre gratie primelor doua pelicule din serie - leul Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hipopotamul Gloria (Jada Pinkett Smith) si girafa Melman (David Schwimmer) -, insa spectatorii vor avea ocazia de a cunoaste si cateva personaje noi, precum capitanul Dubois (Frances McDormand), tigrul Vitaly (Bryan Cranston), foca Stefano (Martin Short) si tigrul Gia (Jessica Chastain).



 

8.Snow White and the Huntsman/ Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator
Incasari mondiale: 381.737.401 $
Regie: Rupert Sanders
Distributie: Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hesmworth
Buget: 70 de milioan de $

"Alba ca Zapada si vanatorul" este o noua abordare a basmului clasic al fratilor Grimm. Regina Malefica (Charlize Theron) o tine prizoniera pe Alba ca Zapada (Kristen Stewart) vreme de 11 ani.Cand reuseste sa evadeze, pe urmele printesei e pus Vanatorul (Chris Hemsworth), un barbat dur, care si-a pierdut nevasta, speranta si increderea. Filmul este o versiune dura si sumbra a basmului celebru.

 

9.Journey to The Center of the Earth 2 3D
Incasari mondiale: 325.860.290 $
Regie: Brad Peyton
Distributie: Dwayne Johnson, Vanessa Hudgens, Michael Caine, Kristin Davis
Buget: 110 milioane $

Este continuarea fenomenului mondial din 2008, Calatorie spre centrul Pamantului, o noua experienta cinematografica extrema. De aceasta data tanarul Sean Anderson (Josh Hutcherson) are de-a face cu o situatie de-a dreptul ciudata: primeste intamplator un semnal bruiat, de pe un taram misterios, care practic nu ar trebui sa existe.

10.Lorax. Protectorul padurii
Incasari mondiale: 313.595.052 $
Regie: Chris Renaud
Distributie: Danny DeVito, Zac Efron, Taylor Swift, Ed Helms
Buget: 70 de miliaone de $

Adaptat dupa cartea pentru copii cu acelasi nume scrisa de Dr. Seuss, Lorax. Protectorul padurii este o animatie fermecatoare. Un baiat de 12 ani descopera in orasul sau un loc cu totul special si deosebit, in care traiesc o sumedenie de creaturi bizare, dar simpatice. Insa locul lor fermecat este pus in pericol cand un dusman misterios vrea sa il distruga. Astfel, baiatul il va descoperi pe Lorax (vocea lui Danny De Vito), o creatura simpatica, dar cam morocanoasa, care incearca cu orice pret sa protejeze padurea in care traieste.



Modifică setările cookies