marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul a carui muzica a inspirat o generatie: Top Gun 2 intra in productie la 26 de ani de la original. Tom Cruise e singurul care a scapat de blestemul timpului

Jerry Bruckheimer Films si Skydance Productions vor produce Top Gun 2 continuarea hitului din 1986 cu Tom Cruise, Kelly McGillis si Val Kilmer.

Filmul a carui muzica a inspirat o generatie: Top Gun 2 intra in productie la 26 de ani de la original. Tom Cruise e singurul care a scapat de blestemul timpului

Lansat in vara lui 1986,  Top Gun a avut un mega succes facand incasari de 350 de milioane de dolari. Filmul, al carui producator este Jerry Bruckheimer, a primit patru nominalizari la premiile Oscar si a castigat un trofeu Oscar pentru cea mai buna piesa „Take My Breath Away".


Dupa 26 de ani, Top Gun 2 va fi scris de Peter Craig, cunoscut pentru filmul The Town (2010), a anuntat astazi The Hollywood Reporter.  Tol el va fi si scenaristul de la Bad Boys 3 pe care regizorul Michael Bay il are in vizor pentru urmatorii ani.


Nu se stiu inca regizorul si actorii din distributia pentru Top Gun 2, insa in urma cu cateva luni, Tom Cruise ( 49 de ani) anunta ca si-ar dori sa revina in rolul care l-a transformat intr-una dintre cele mai mari vedete ale lumii. Cruise juca rolul lui Maverick, un pilot excelent, care este trimis in prestigiosul program Top Gun al Marinei SUA. Dar, pentru a deveni “cel mai bun dintre cei buni”, el va avea nevoie de ajutorul partenerului (Anthony Edwards) si al iubitei sale (Kelly McGillis).



Rolul care a ajuns pana la urma la Tom Cruise a fost refuzat o lista impresionanta de actori: Patrick Swayze, Emilio Estevez, Nicolas Cage, John Cusack, Matthew Broderick, Sean Penn, Michael J. Fox si Tom Hanks.Fanii peliculei se intreaba la cine vor ajunge rolurile principale din continuarea filmului care a dat una dintre cele mai memorabile replici - "I feel the need... .the need for speed!"


Frumoasa actrita Kelly McGillis facea furori in 1986 dupa lansarea Top Gun. Aparitiile ei din “Witnes” si “The Accused” din perioada anilor ’80 au impresionat placut atat publicul cat si criticii. Actrita a declarat ca si-a dorit rolul procurorului din The Accused pentru ca ea si colega ei de camera au fost agresate si violate in tinerete de doi straini, in 1982. Kelly McGillis (55 de ani) a ajuns astazi de nerecunoscut, spre deosebire de colegul Tom Cruise peste care timpul pare ca nu a trecut deloc. Fara aparitii spectaculoase in ultimii ani, Kelly McGillis a atras atentia mai mult datorita vietii ei personale. Dupa doua divorturi, in 2009 ( la 52 de ani) ea a anuntat ca este lesbiana si s-a casatorit cu Melanie Leis in 2010.


Prin acelasi blestem pare sa fi trecut si Val Kilmer care a jucat impotriva dorintelor sale in Top Gun. Actorul nu si-a dorit rolul si nu a fost un mare fan al filmului, insa a fost obligat de contract sa se implice in pelicula. Val Kilmer facea si el furori la inceputul anilor ‘90. Dupa ce s-a afirmat ca rivalul lui Tom Cruise in Top Gun, a innebunit femeile cu rolul sau din "The Doors", unde l-a interpretat pe legendarul Jim Morrison. Acum, la 52 de ani, Val Kilmer este de nerecunoscut imbatranit si cu multe kilograme in plus. La cum arata, nu te-ai fi gandit niciodata ca a fost un sex-simbol.




Tom Cruise este pe val in 2012.  Cel mai recent film al actorului - Mission: Impossible. Ghost Protocol a devenit pelicula cu cele mai mari incasari din istorie pentru starul american. In afara de faptul ca si-a "aranjat" un pic dantura, actorul pare neschimbat de-a lungul celor 25 de ani de cariera.


 


Actorul a aratat ca desi se apropie de 50 de ani are un corp de invidiat. In 1986 a vomat la prima cursa facuta cu un avion  F-14 Tomcat, astazi este cunoscuta pasiunea sa pentru a pilota avioane.


Sursa foto: Getty



Modifică setările cookies