marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul “California Dreamin’ (nesfarsit)”, premiat la cel mai mare festival de film din Ucraina

Filmul “California Dreamin’(nesfarsit)” a primit Premiul Special al Juriului International la Molodist, principalul festival de film din Ucraina. Pelicula lui Nemescu a mai primit si Premiul Special al subjuriului Fipiresci (Federatia Internationala a Criticilor de Film), in cadrul aceluiasi festival, ajuns la cea de-a 37-a editie.
Filmul “California Dreamin’ (nesfarsit)”, premiat la cel mai mare festival de film din Ucraina
Aflat la cea de-a 37-a editie, Molodist este cel mai important eveniment cinematografic din Ucraina, care reuneste productii de talie internationala, neuitand insa sa observe evolutia debutantilor prin inscrierea filmelor acestora in competitia oficiala. In acest an festivalul s-a desfasurat sub presedintia lui Viktor Yushchenko, seful statului ucrainean.

Bazat pe un scenariu de Cristian Nemescu si Tudor Voican, filmul porneste de la o intamplare reala petrecuta in 1999, in timpul conflictului din Kosovo, cand un sef de gara dintr-un sat romanesc a oprit un tren NATO.

Avandu-i in distributie pe Armand Assante, Razvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Ion Sapdaru, Jamie Elman, Andi Vasluianu, Alex Margineanu, “California Dreamin’ (nesfarsit)”, are, dupa numai 6 luni de la lansare, un palmares national si international mai mult decat bogat, printre care se numara si Marele Premiu “Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies