marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul care a facut imposibilul posibil: cum au recreat Naomi Watts si Ewan McGregor valurile tsunami care au ucis 300.000 de oameni

The Impossible, povestea supravietuirii unei familii despartite de tsunami-ul din 2004 din Indonezia a avut ieri premiera in cadrul Festivalului organizat de Institutul American de Film. Pelicula in regia lui Juan Antonio Bayona i-a emotionat pe cei prezenti la vizionare, multi dintre ei parasind sala in lacrimi, scrie site-ul hitfix.com.

Filmul care a facut imposibilul posibil: cum au recreat Naomi Watts si Ewan McGregor valurile tsunami care au ucis 300.000 de oameni

Editorii de la hitfix.com considera pelicula cu Naomi Watts si Ewan McGregor in rolurile principale in topul celor mai bune 10 filme din 2012. Filmul The Impossible reda povestea adevarata a unei familii care a reusit sa supravietuiasca dezastrului din 2004, cand un tsunami a lovit sud-estul Asiei. Henry (Ewan McGregor) si Maria (Naomi Watts) isi petrec impreuna cu fiii lor vacanta de iarna in Thailanda.


Ziua de 26 decembrie se anunta a fi cea mai lunga si mai terifianta zi din viata familiei. Un vuiet terifiant se aude iesind din pamant iar dupa cateva secunde un val urias de apa se indreapta catre hotelul lor. Cei 5 membri ai familiei trec prin clipe de teroare alaturi de zeci de mii de straini insa curajul si bunatatea ii apropie si mai mult si ii ajuta sa scape din cele mai negre ore din viata lor.
 

"Echipa filmului The Impossible a adus in Grauman's Chinese Theater o poveste puternica inspirata din fapte reale (...) Publicul a fost impresionat de creatia lui Bayona iar multi dintre ei au inceput sa planga a anumite scene cheie ale filmului" au scris cei de la hitfix.com.


Filmul care a avut premiera pe 11 octombrie in Spania (singura tara in care a fost lansat pana acum) a strans peste 40 de milioane de dolari incasari. The Hollywood Reporter a notat ca The Impossible este cel mai bun film spaniol din istorie din punctul de vedere al incasarilor. Desi pelicula are o distributie formata din actori englezi, regizorul si echipa de productie sunt din Spania asa ca filmul este considerat unul spaniol.

 

Productia a fost filmata in cel de-al doilea bazin ca marime din lume asa ca multe dintre conditiile de tsunami au fost realizate fara ajutorul tehnologiei CGI.  Drama este regizata de Juan Antonio Bayona si scrisa de Sergio G. Sánchez, ambii fiind responsabili pentru speriatura pe care am tras-o la vizionarea thrillerului El Orfanato (Orfelinatul).

"Toate secventele cu valurile tsunami au fost realizate intr-un bazin urias aflat in Spania. Acesta este al doilea cel mai mare din lume. Aceste secvente singure au necesitat munca timp de un an. Si cred ca arata extrem de credibile. Actorii se zbateau in apa din bazin, apa ce a fost colorata pentru a o face sa arate murdara. Actorii au lucrat in apa si pentru ca trebuia sa fim aproape de ei am pus camerele in apa. Acestia au dorit sa faca singuri cascadoriile si scenele din apa drept pentru care nu s-au folosit dubluri. Am petrecut filmand scenele din apa aproape o luna. A fost greu pentru ei si in special pentru Naomi Watts care a facut bronsita. Intreg procesul de realizare al filmului a durat 4 ani" a explicat regizorul potrivit Yahoo.


Pelicula s-a turnat in Spania si Thailanda iar aici, din cauza conditiilor meteo, filmul a suferit intarzieri timp de cateva luni. "A fost o calatorie foarte emotinanta pentru noi. Producatorul meu a auzit de povestea familiei din film la radio la un an de la tsunami. A fost pentru prima si singura data cand o familie si-a spus public povestea si plangea in timp ce facea asta. Povestea lor merge dincolo de tsunami. Am lucrat la fata locului cu familia si cu supravietuitori reali care au jucat roluri mici in film. A fost ceva foarte emotionant in acest lucru" a mai declarat regizorul.

 

The Impossible va ajunge in Romania la cinema pe 4 ianuarie 2013.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies