marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul care a speriat de moarte toti barbatii din America acum 26 de ani. Vezi cum arata astazi femeia care i-a ingrozit

Fatal Attraction, unul din cele mai controversate filme din istorie si cel care i-a ingrozit pe toti barbatii din America in 1987, a implinit 26 de ani de la lansare.

Filmul care a speriat de moarte toti barbatii din America acum 26 de ani. Vezi cum arata astazi femeia care i-a ingrozit

Vrei, ca tot barbatul, sa ai o aventura si te trezesi pe cap cu o femeie care iti face viata un cosmar.


In 1987, Glenn Close era femeia fatala a Americii, care incita, dar si ingrozea in rolul lui Alex Forrest, o tanara care devine obsedata de un barbat insurat (Michael Douglas) cu care are o aventura de o noapte. Tulburata si cu probleme psihice cauzate de o copilarie in care a fost abuzata, femeia incepe sa isi urmareasca amantul si sa ii faca viata un calvar, cand isi da seama ca acesta are remuscari.


Glenn Close si Michael Douglas au facut istorie cu rolurile din filmul care a scandalizat, dar in acelasi timp a schimbat fata thriller-ului. Cei doi au pozat impreuna in aceasta luna pentru revista Entertainment Weekly intr-un pictorial aniversar.
 


 

Regizorul Adrian Lyne a reusit sa transforme o poveste plina de suspans si sex intr-un adevarat fenomen, care a avut un impact sociologic neasteptat asupra publicului. Americanii au primit un puternic avertisement asupra modului in care poate fi pusa in pericol o familie. Replica lui Tom Hanks "Fatal Attraction scared the shit out of every man in America" a ramas celebra.


Alex Forrest a fost numita pe locul 7 in topul celor mai mari eroi negativi din istorie. Pentru rolul din  Fatal Attraction, Glenn Close a fost nominalizata la Premiul Oscar si la Globul de Aur, iar filmul a primit  sase nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor.

 

Desi erau cunoscuti in momentul in care a fost lansat Fatal Attraction, acesta a fost filmul care le-a adus celebritatea atat lui Michael Douglas cat si Glenn Close. La 5 ani distanta, Michael Douglas juca in Basic Instinct, alaturi de Sharon Stone, intr-un rol asemanator. Astazi dupa 24 de ani cei doi au pozat din nou impreuna pentru Revista Entertainment Weekly si le-au adus aminte fanilor de filmul care i-a bulversat cu ani in urma.

 

13 lucruri inedite despre Fatal Attraction

1. O pleiada de actrite celebre s-au batut pentru rolul lui Alex Forrest, rolul obtinut de Glenn Close. Nume ca Demi Moore, Daryl Hannah, Mery Streep, Jodie Foster, Kim Basinger, Jamie Lee Curtis, Isabella Rosselini, Farah Fawcett, Jennifer Grey, Michelle Pfeiffer sau Goldie Hawn au fost luate in considerare de producatori pentru rolul din Fatal Attraction.


2. Glenn Close a pastrat cutitul din film cu care vrea sa-si ucida amantul si il are si acum in propria bucatarie.


3. Initial filmul trebuia sa se numeasca Lethal Attraction sau Affairs of the Heart


4. John Carpenter si Brian De Palma au primit amandoi oferta de a regiza filmul, dar s-au retras pentru ca le-a fost teama ca povestea seamana prea mult cu cea din Play Mistry for Me. In plus, Brian De Palma a crezut ca Michael Douglas nu este actorul potrivit pentru rolul masculin principal. Dupa ce a vazut filmul, a recunoscut ca s-a inselat.


5. Peste 20 de regizori au refuzat sa preia proiectul pentru ca nu credeau ca filmul va avea succes.


6. Glenn Close a declarat ca nu a avut dificultati in a filma scenele de nuditate pentru ca nu s-a simtit deloc exploatata si a inteles ca ele sunt necesare pentru poveste.


7. Fatal Attraction a fost al doilea film cu cele mai mari incasari din anul 1987, dupa 3 Men and a Baby, dar a fost cel mai discutat si controversat film al anului. Incasarile totale au fost de 320 de milioane de dolari.


8.  Filmul a avut un impact atat de mare asupra publicului incat producatorii au decis sa schimbe finalul din cauza reactiilor negative la primele vizionari. In versiunea originala, personajul interpretat de Glenn Close se sinucide  iar Michael Douglas este arestat si acuzat de uciderea amantei sale. In finalul modificat si pastrat pana in zilele noastre ( atentie urmeaza spoilere) Glenn Glose moare ucisa de nevasta lui Douglas.
 


9. Pentru rolul lui Dan  Gallagher, interpretat de Michael Douglas, au mai fost luati in considerare actori ca: Martin Sheen, John Travolta, Harrison Ford, Bruce Willis, Nicolas Cage, Dan Akroyd, Robert De Niro, Bill Muray sau Arnold Schwarzenegger.


10. Conform unei declaratii oferite de Glenn Close, inca mai este oprita pe strada de oameni care-i multumesc pentru ca le-a salvat casnicia.


11.  Fatal Attraction a fost omagiat intr-un alt film celebru, Slepless din Seatte din 1993 unde Tom Hanks il numeste filmul care i-a speriat pe toti barbatii din America:( “Fatal Attraction scared the shit out of every man in America”).


12. Fatal Attraction  a fost inclus pe lista filmelor celebre care meritau sa primeasca premiul Oscar pentru cel mai bun film, dar au pierdut statueta in fata altor productii.
 

13. Institutul American de Film a inclus interpretarea lui Glenn Close din  Fatal Attraction in topul celor mari mari eroi negativi din istorie, ea clasandu-se pe locul 7.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies