marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nu te poti uita la acest film fara sa plangi. Povestea emotionanta din spatele peliculei Extremly Loud and Incredibly Close

Calatoria unui om poate schimba vietile multora. Cel putin acesta este mesajul emotionant pe care il transmite noua drama in care joaca Tom Hanks, Extremly Loud and Incredibly Close, film care i-a impresionat pe critici si are sanse la Oscar la categoriile cel mai bun film si cel mai bun actor.
 

Nu te poti uita la acest film fara sa plangi. Povestea emotionanta din spatele peliculei Extremly Loud and Incredibly Close

Filmul regizat de Stephen Daldry - nominalizat la 3 premii Oscar pentru The Hours, The Reader si Billy Elliot - este bazat pe romanul omonim scris de Jonathan Safran Foer si aduce in prim plan povestea lui Oskar (Thomas Horn), un baiat de 9 ani al carui tata, Thomas (Tom Hanks) moare in atacurile teroriste din 11 septembrie, de la World Trade Center.

Viata sa va fi data si mai rau peste cap cand acesta descopera o cheie misterioasa lasata de tatal sau. Acesta va umbla dezorientat si indurerat prin tot New York-ul pentru a gasi cutia la care se potriveste cheia. Cautarea sa il va face sa descopere inca de la o varsta frageda adevarata lume in care traieste.


Extremly Loud and Incredibly Close
este un candidat solid la editia Oscarurilor din 2012 si are sanse sa fie nominalizat la categoria cel mai bun film si cel mai bun actor in rol principal. Drama regizata de Stephen Daldry are o distributie de vis. Pe langa Tom Hanks si pustiul senzatie, Thomas Horn, mai joaca Sandra Bullock, Viola Davis, Max von Sydow, John Goodman, James Gandolfini. Scenariul adaptat este scris de Eric Roth, care a stat in spatele filmelor The Insider, Ali, Munich, The Good Shepard, The Curious Case of Benjamin Button. 

 


Initial, regizorul isi propusese sa lanseze filmul in acelasi timp cu comemorarea a 10 ani de la tragedia care a cutremurat America, pe 11 septembrie 2001, dar filmul va intra in salile de cinema din SUA incepand cu decembrie 2011 si urmeaza sa fie lansat din ianurie si in restul lumii.


Drama atinge un subiect extrem de sensibil pentru publicul american, care nici la 10 ani dupa evenimentele tragice nu si-a revenit complet si este exact pe gustul membrilor Academiei Americane de Film, asa ca are toate sansele sa devina hit-ul editie din 2012 a Oscarurilor.


Cel care a atras toate atentia a fost Thomas Horn, care, la 12 ani debuteaza alaturi de actori de Oscar ca Tom Hanks sau Sandra Bullock.

Aceasta nu este prima descoperire a unui tanar talent facuta de regizorul Stephen Daldry.  In 2000, Jamie Bell debuta in Billy Elliot, film care a strans 3 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru regie. Astazi, Jamie Bell a ajuns unul din cei mai promitatori actori din generatia tanara si are in palmares filme ca King Kong, Jumper, Jane Eyre si mult laudatul The Adventures of Tintin, regizat de Steven Spielberg.


Un alt nume din distributia colosala are sanse la o nominalizare la Oscar: Max von Sydow, actorul de origine suedeza, a atras si el atentia criticilor, in rolul secundar. Personajul sau si-a pierdut vocea in timpul celui De Al Doilea Razboi Mondial, asa ca actorul, in varsta de 83 de ani, nu vorbeste deloc pe durata intregului film. Compenseaza cu o interpretare emotionanta, ce i-ar putea aduce o nominalizare pentru un rol mut. Pentru a comunica mai usor cu cei din jurul sau personajul interpretat de Max von Sydow are tatuate pe palme cuvintele "Da" si "Nu". Thomas Schell este un personaj care va stoarce cu siguranta lacrimile spectatorilor.

 

Daca intra pe lista nominalizatilor la Oscar, Max von Sydow ar fi al doilea actor cu sanse la Oscar care a interpretat un rol mut, dupa Jean Dujardin, de aceasta data in rol principal, in "The Artist".

Extremly Loud and Incredibly Close
 
ajunge in Romania pe 23 martie 2012.
 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies