marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul Hitchcock in care Anthony Hopkins are parte de o transformare fantastica zguduie cursa pentru Oscaruri

Oscarurile de anul viitor se anunta o afacere tensionata pentru filmele lansate in 2012. Studiourile Fox au decis ca drama Hitchcock cu Anthony Hopkins sa fie lansata mai devreme pentru a fi luata in considerare la mult ravnitele premii decernate in februarie 2013.

Filmul Hitchcock in care Anthony Hopkins are parte de o transformare fantastica zguduie cursa pentru Oscaruri


Compania Fox Searchlight a surprins pe toata lumea anuntad ca va lansa drama "Hitchcock" pe 23 noiembrie 2012, la timp pentru a o arunca in cursa pentru Oscaruri. Anthony Hopkins joaca impreuna cu Scarlett Johansson in pelicula Hitchcock, o productie regizata de Sacha Gervasi care ne va duce in culisele celebrului horror hitchcockian, Psycho.


Filmul si-a lansat astazi primul poster si se anunta un candidat serios mai ales la capitolul "cel mai bun actor in rol principal" unde Anthony Hopkins concureaza cu Joaquin Phoenix in "The Master" si Daniel Day-Lewis in "Lincoln".


"Transformarea lui Hopkins in <<Hitchcock>> e la fel de impresionanta ca cea a lui Daniel Day-Lewis in << Lincoln>> pentru filmul regizat de Steven Spielberg", a scris huffingtonpost.com. Aceasta "mutare" este surprinzatoare pentru ca de obicei competitorii seriosi pentru Oscaruri au avut deja o lansare oficiala. Anthony Hopkins (74 de ani) premiat cu Oscar pentru rolul din "The Silence of the Lambs"  (1991)  ar putea primi o nominalizare alaturi de Phoenix, Day-Lewis, Bill Murray, Denzel Washington si John Hawkes, ultimul pentru pelicula The Sessions, mai scrie huffingtonpost.com.


Sursa de inspiratie a filmului "Hitchcock" este romanul nonfictional al lui Stephen Rebello intitulata "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho". Cartea prezinta obstacolele intalnite de Alfred Hitchcock in drumul spre realizarea horror-ului din anii '60.

In acea vreme Hitchcock nu a reusit sa convinga studiourile cinematografice sa ii sprijine proiectul, prin urmare, filmul s-a nascut dintr-un efort material personal al regizorului. In 1961, Psycho obtinea patru nominalizari la premiile Oscar printre care una pentru regie si una pentru imagine. Ironic, sau nu, si pelicula Hitchcock a trecut prin aceeasi situatie: filmul se afla de patru ani in stadiu de proiect si abia in 2011 s-a mutat la Fox Searchlight pentru a putea incepe realizarea lui. Filmarile au durat 36 de zile.


Din distributia filmului fac parte si Helen Mirren care o va juca pe sotia regizorului, Alma Reville, Jessica Biel o va juca pe actrita Vera Miles, una din favoritele lui Hitchcock. Scarlett Johansson a preluat rolul lui Janet Leigh, protagonista uneia dintre cele mai cunoscute scene din istoria filmului, "scena de la dus". Pelicula va ajunge cel mai probabil la cinema, in Romania in 2013.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies