marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul lui Paolo Sorentino "Youth", cu Madalina Ghenea, marele castigator la gala Academiei Europene de Film de la Berlin

Filmul lui Paolo Sorentino Youth , cu Madalina Ghenea, marele castigator la gala Academiei Europene de Film de la Berlin

Youth - Tinerete - filmul lui Paolo Sorentino, cu Madalina Ghenea in distributie, a fost marele castigator la gala Academiei europene de film, desfasurata la Berlin.


A obtinut marele trofeu si premiul pentru regie. Iar partitura lui Michael Caine i-a adus premiul pentru cel mai bun actor. La categoria feminina, castigatoare a fost Charlotte Rampling.
La gala din 2013 de la Berlin a adunat cinci premii cu "La Grande Bellezza", iar acum, Paolo Sorrentino a triumfat din nou. A obtinut marele trofeu, dar si premiul pentru cea mai buna regie, cu "Youth". Este o poveste optimista, dar despre trecerea timpului. Pentru aceasta pelicula a colaborat cu nume importante - Michael Caine, Harvey Keitel si Jane Fonda.


Paolo Sorrentino, cineast: "Este mai degraba un film despre modul in care e perceputa libertatea pe care o avem. Si sunt fericit ca a fost premiat, pentru ca cel mai important lucru acum, in Europa, este exact acesta - perceptia libertatii."
Rasplatit, in prima parte a galei, cu un trofeu onorific pentru intreaga cariera, Michael Caine a fost desemnat si cel mai bun actor pentru rolul din Youth in care interpreteaza un dirijor ce s-a retras din activitate.
Michael Caine, actor: "Chiar ca e o surpriza, inca un premiu! Pana cum n-am castigat niciodata un premiu in Europa si acum am doua, intr-o seara!"

 


Premiul pentru cea mai buna actrita a ajuns la britanica Charlotte Rampling, pentru rolul din filmul "45 de ani". Rampling a primit si o distinctie pentru intreaga sa cariera.

 


Charlotte Rampling: "Este implinirea unui vis pe care l-am avut dintotdeauna. Cand eram o tanara actrita in Anglia, la inceputul anilor '70, am traversat Canalul Manecii pentru ca am vrut sa-mi unesc fortele cu Europa."
Actorul austriac Christoph Waltz - care apare in cel mai recent film din seria Bond - a fost recompensat pentru contributia adusa cinematografiei mondiale.
 

Sursa: StirilePROTV


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies