marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul pe care Quentin Tarantino il viseaza de 3 ani: povestea din spatele Django Unchained. Cum a ajuns Leonardo DiCaprio pentru prima data intr-un rol negativ

In urma cu doi ani, Quentin Tarantino discuta pentru prima data cu presa despre intentia sa de a face un western. Vestea le-a starnit imediat curiozitatea tuturor, mai ales ca stilul lui Tarantino este gustat de foarte multi fani. Astfel, Django Unchained a devenit unul din cele mai asteptate filme din 2012.

Filmul pe care Quentin Tarantino il viseaza de 3 ani: povestea din spatele Django Unchained. Cum a ajuns Leonardo DiCaprio pentru prima data intr-un rol negativ

Intr-un interviu acordat revistei The Playlist in 2010, regizorul american a explicat motivatia sa de a face un astfel de film: "Vreau sa fac filme care sa trateze trecutul oribil al Americii, inclusiv sclavia, dar nu va fi un spaghetti western. Vreau sa scot in evidenta toate acele lucruri urate din trecutul nostru pe care putini le aduc in lumina, pentru ca le este rusine, iar alte tari nu ating acest subiect pentru ca nu considera ca au acest drept".

 

La inceputul lui 2011, cunoscutul actor de western-uri, Franco Nero, a dezvaluit primele indicii despre proiectul lui Tarantino. Zvonurile de atunci indicau ca Nero trebuia  sa colaboreze cu regizorul american. "Filmul se va numi The Angel, The Bad And The Wise si este un omagiu adus lui Sergio Leone. Va fi plin de umor, multa actiune, dar va avea si o poveste interesanta" a spus actorul pentru Movieplayer.

 

"Deja am discutat cu multi actori extraordinari, care vor face parte din acest film si incercam sa il producem in afara Italiei."
 

 

Dar Tarantino a negat declaratiile lui Franco Nero si a oferit mai multe informatii despre viziunea sa: "Mi-ar placea sa fac un western, dar sa nu fie actiunea plasata in Texas, ci ma voi concentra mai mult pe perioada sclaviei. Stiu ca toti se feresc de acest subiect, asa ca trebuie sa avem curajul de a face lumina in acest aspect. Eu nu l-as numi western, ci southern". Desi ramane neconfirmata colaborarea dintre Nero si Tarantino, un lucru exista in comun: Nero a jucat in originalul Django din 1966, regizat de Sergio Corbucci, considerat la vremea aceea unul din cele mai violente filme.
 

 

La sfarsitul lui aprilie 2011, a aparut pentru prima data titlul oficial al filmului. Django Unchained a fost numele scriptului, iar acesta a ajuns imediat pe internet. La scurt timp, a fost confirmat faptul ca The Weinstein Company si Sony se vor ocupa de distribuire in SUA si la nivel international. Mai mult, Tarantino a primit finantare din partea celor de la The Weinstein Company. 

 


 

Desi nu se stia exact care va fi plotul, cu cateva luni in urma s-a rezolvat misterul, la fel si lista impresionanta de actori care vor juca in film. In America sclavagista un dentist german (Christoph Waltz) transformat in vanator de recompense, rascumpara un sclav pe nume Django (Jamie Foxx) si se lasa convins de acesta sa-l ajute sa o elibereze pe sotia lui Broomhilda (Kerry Washington), care a ramas pe plantatia Candyland din Mississippi si este obligata de catre maleficul si sadicul stapan Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) sa ofere favoruri sexuale albilor.

 

Colaborarea dintre Tarantino si Christopher Waltz pare sa fie una din ce in ce mai apropiata. Cei doi au mai lucrat impreuna la Inglorious Basterds. "Am invatat de la el sa fiu mai elaborat si mai atent la detalii"  a spus Waltz despre influenta lui Tarantino asupra sa.

 

"Avem parte de unul din cei mai buni scenaristi din lume. Ii spunem noi ce sa faca? Stiu ca sunt oameni care si-ar dori asta. Eu nu sunt printre ei, sunt incantat ca lucrez cu el si orice m-ar pune sa fac, sunt sigur ca mi-ar pune creativitatea si talentul la incercare" a mai spus Waltz.

 

Pana la distributia finala, o multime de nume mari au fost asociata proiectului, inclusiv Will Smith. Revista Variety scria ca rolul lui Django a fost scris de Quentin Tarantino avandu-l in minte pe Will Smith. Presa carcotasa a scris ca acesta a refuzat rolul din cauza elementelor rasiale din film.

 

Urmatorul actor pe lista pentru Django Unchained a fos Chris Tucker, dar pana la urma Tarantino l-a ales pe Jamie Foxx, care s-a bucurat enorm de oferta: "Uneori uitam de ce am ajuns la Hollywood si de ce am ales sa devenim actori, pentru ca suntem ocupati cu cu totul altceva. Sunt onorat sa lucrez alaturi de Quentin Tarantino. Va fi senzational."

 

 

 

Unul din cele mai atractive roluri din film insa, este cel al eroului negativ, Calvin Candle, un stapan malefic si sadic. Pentru acest rol, Quentin Tarantino l-a avut de mult timp in minte pe Leonardo DiCaprio. Desi pare neobsinuita alegerea, au fost zvonuri cum ca Tarantino si l-ar fi dorit si in rolul lui Hans Landa, in Inglorious Basterds, inainte ca Waltz sa se alature distributiei. Insa, fanii sunt extaziati de alegerea regizorului de a-l coopta pe DiCaprio in noul sau proiect. Si cine poate juca mai bine rolul eroului negativ decat unul dintre cei mai buni actori ai momentului? Pentru prima data, Leonardo DiCaprio va putea fi vazut in rol negativ, ceea ce face ca aparitia sa in film sa fie si mai interesanta.

 

Insa, nu toti actorii de la Hollywood sunt entuziasmati de posibilitatea unei colaborari cu genialul Tarantino. Jonah Hill, cel care i-a tinut piept cu brio lui Brad Pitt in Moneyball, a refuzat rolul pentru ca avea programul incarcat, insa a declarata ca oferta de a juca in filmul lui Tarantino este senzationala. Cea mai tare miscare a fost inlocuirea lui Kevin Costner cu Kurt Russell, in rolul lui Ace Woody.

 

 

 

Django Unchained este unul din cele mai asteptate filme din 2012, dar si controversate. Dur si violent, filmul va fi extrem de radical si va atinge subiecte pe care multi americani le evita, deci este posibil ca dupa primele vizionari sa se nasca multe discutii despre noul proiect al lui Tarantino. Insa, maestria si talentul regizorului isi vor pune si de aceasta data amprenta, iar filmul va fi cu siguranta o noua bijuterie marca Tarantino. 

 

In final, distributia impresionanta din Django Unchained este formata numai din staruri de prima mana: Christoph Waltz, Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Kerry Washington, Kurt Russell, Leonardo DiCaprio, Samuel L Jackson.RZA, Misty Upham si Anthony LaPaglia, Sacha Baron Cohen. Filmul va avea lansarea oficiala pe 25 decembrie 2012.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies