marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Finalul filmului Titanic ar fi putut fi altul: cum voia James Cameron sa incheie cel mai trist film din istorie

Finalul blockbusterului Titanic este unul dintre cele mai celebre din istoria filmului, dar si unul dintre cele mai dramatice.  Finalul tragic din filmul premiat cu 11 Oscaruri a facut milioane de fani sa iasa plangand din sali, insa, nu asta a fost prima varianta a regizorului James Cameron.

Finalul filmului Titanic ar fi putut fi altul: cum voia James Cameron sa incheie cel mai trist film din istorie

Probabil ca Titanic este filmul cu cel mai emotionant final. Cate dintre domnisoarele care au vazut filmul nu au varsat macar o lacrima inainte de genericul de final? Si totusi, nu acela ar fi trebuit sa fie finalul.

 

In finalul, asa cum l-am vazut cu totii,  descoperim ca Rose a avut in toata perioada colierul la ea. Dupa ce si-a spus povestea, aceasta se duce pe puntea vasului si arunca colierul in ocean, in memoria mult iubitului ei Jack. Simtand ca sfarsitul ei este aproape, Rose se intoarce in camera ei, unde viseaza toate momentele de fericire pe care le-a trait pe Titanic. Finalul este in concordanta cu tot filmul, cliseic si emotionant. Doar este vorba despre o iubire ce nu a putut fi distrusa de nimic, nici macar de o tragedie.

 

 

 

Totusi, prima  versiune a finalului, asa cum l-a vrut Cameron, ar fi iesti un dezastru. James Cameron se pricepe cu adevarat la efecte speciale, dar la capitolul dialog sta destul de prost. De asta si finalul este plauzibil, pentru ca nu prea se vorbeste.

In prima versiune, Bill Paxton si echipa sa se grabesc sa o impiedice pe batranica sa arunce colierul pretios. Apoi Rose da o replica atat de cliseica incat te abtii sa nu razi. "Caut comoara in locul gresit, Mr. Lovett. Numai viata este de nepretuit, la fel si fiecare zi pe care o faci sa merite." Dupa ce arunca colierul in ocean, unul din membrii echipajului striga: That really sucks, lady. Numai bine pentru un moment atat de emotionant, nu?

Paxton are o revelatie si intelege spusele batranei, iar intr-un simt euforic, acesta incepe sa rada necontrolat. Apoi, se intoarce la Rose si o invita la dans.  Insa nimeni nu s-a gandit ca pe un vas echipat cu cele mai noi echipamente, acel colier poate fi recuperat in jumatate de ora? Dar cui ii mai pasa cand descoperi ce frumoasa e viata?

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies