marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Cameron a spulberat cel mai mare mit din cinematografia moderna: de ce era imposibil ca Leonardo DiCaprio sa supravietuiasca in Titanic

Moartea lui Leonardo DiCaprio in blockbusterul lui James Cameron din 1997 - Titanic - a fost una dintre cele mai discutate scene din filmul cineastului american. Imaginile cu Jake (Leo DiCaprio) inghetat in apele Atlanticului au fost fost tinta multor ironii de-a lungul timpului din partea celor care credeau ca moartea sa a fost inutila.

James Cameron a spulberat cel mai mare mit din cinematografia moderna: de ce era imposibil ca Leonardo DiCaprio sa supravietuiasca in Titanic


Intr-un interviu acordat cu ceva timp in urma, regizorul James Cameron a sarit in apararea uneia dintre cele mai faimoase scene ale sale, scrie Hollywood Reporter.  
 

O parte din fanii peliculei premiata cu 11 Oscaruri in 1998 a sustinut ca moartea lui Jake  (Leonardo DiCaprio) a fost "gratuita" in film si ca Rose (Kate Winslet)  l-ar fi putut lasa sa se urce cu ea pe placa de lemn plutitoare. Astfel amandoi ar fi supravietuit.  Revista britanica Total Film a numit moartea lui DiCaprio in Titanic in topul celor mai inutile morti din filme.


Regizorul James Cameron a dezvaluit ca este constient de mitul creat de fanii care isi doreau ca Jake sa supravietuiasca, insa sustine ca desi era loc pentru doua persoane pe bucata de lemn plutitoare, aceasta nu ar fi putut sa-i tina la suprafata pe amandoi.


"Este interesant. Cred ca cei de la MythBusters vor aborda aceasta problema si chiar am sa-i ajut. Trebuie sa rezolvam definitiv problema" a declarat regizorul intr-un interviu pentru IGN dispus sa-i ajute pe cei doi realizatori de emisiune de la Discovery sa elucideze misterul.

"Nu este o chestiune de spatiu, ci de flotabilitate. Cand Jack o pune pe Rose pe scandura vrea si el sa se urce, aceasta se scufunda putin iar el aluneca. Jack nu e un idiot, nu vrea sa moara, insa vede ca placa poate sustine doar o persoana. Asa ca decide sa ramana in apa, in loc sa moara amandoi" a declarat regizorul pentru IGN.

Chiar daca placa i-ar fi sustinut pe amandoi, aceasta i-ar fi tinut pe jumatate in apa, iar cei doi ar fi murit pana la urma de hipotermie,  a mai declarat regizorul.


 

 

 

 

 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies