marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Formidabil! Victorie geniala! Povestea actorului care a luat Oscarul cu un rol de doar doua cuvinte

"Formidabil! Victorie geniala!" aceasta a fost reactia lui  Jean Dujardin care a innebunit Franta de bucurie castigand un Oscar pentru rolul din The Artist  filmul pentru care a primit  in 2011 premiul pentru cel mai bun actor la Cannes si un Glob de Aur pentru cea mai buna interpretare in 2012. Jean Dujardin devine primul actor francez premiat cu un Oscar pentru rol principal.

Formidabil! Victorie geniala! Povestea actorului care a luat Oscarul cu un rol de doar doua cuvinte

Jean Dujardin, la 39 de ani, a cucerit America cu o tacere care s-a dovedit a fi de aur.  Francezul a reusit sa-i invinga pe George Clooney, Brad Pitt si Gary Oldman si a fost incoronat rege la Oscar in 2012 luand statueta pentru cel mai bun actor.


Umor dezarmant, sex-appeal si sarm in stare pura, in cateva cuvinte - Jean Dujardian actorul francez premiat la Festivalul de la Cannes anul trecut pentru rolul fascinant din The Artist , o pelicula ce aduce un omagiu filmelor mute din anii '20. Actorul a starnit o adevarata furtuna toamna trecuta  in Statele Unite unde a atras atentia tuturor, de la fani la producatori si criticii de film cu un rol in care se bazeaza mai mult pe forta expresiva a gesturilor, mimicii si a dansului. "With pleasure!" rostit cu un accent frantuzesc puternic este singura replica a actorului in The Artist.


Toata lumea a cedat in fata zambetului devastator al actorului.Transformat formidabil de o mustata in stil Clark Gable, Jean Dujardin joaca rolul lui George Valentin, o vedeta a filmului mut care este lovit dur de schimbarile din industria cinematografica, atunci cand apare sunetul. Pe masura ce filmele sonore castiga teren, celebritatea lui scade, iar Valentin isi pierde tot succesul, traind doar din gloria trecuta. In timp ce cariera sa coboara vertiginos, cea a lui lui Peppy Miller (interpretata de frantuzoaica Berenice Bejo) este in plina ascensiunea: tanara ajunge de la un fan infocat al lui Valentin, unul dintre cele mai mari staruri hollywoodiene.

  

Jean Dujardin devine primul actor francez premiat cu un Oscar pentru cea mai buna intrerpretare masculina si calca pe urmele unei alte actrite franceze ce a luat Hollywoodul cu asalt in ultimii ani - Marion Cotillard. Le Monde il numeste "cel mai american dintre actorii fracezi" datorita virilitatii sale  si a aerului sau detasat si nonsalant. I-a studiat pe Douglas Fairbanks, Gene Kelly si Vittorio Gassman si a luat lectii de step pentru rolul din The Artist care i-a adus la usa sa pe multi producatori americani.


"Nu sunt tentat de o cariera la Hollywood. Nu acesta este visul meu" a declarat actorul pentru care The Artist este al 25-lea film din cariera si a treia colaborare cu regizorul Michel Hazanavicius.

"Sa lucrez la acest film a fost o placerea copilareasca, decorul, cinematografele, totul a fost un vis al copilariei. Si cred ca asta trebuie pretuit", a mai povestit actorul.

Jean Dujardin a dezvaluit intr-un interviu recent ca a fost aproape sa refuze rolul din The Artist si ca le este recunoscator fanilor care il opresc pe strada si ii zambesc. Actorul a marturisit ca pana acum cateva luni, nici nu stia sa vorbeasca bine limba engleza si ca a avut un profesor care l-a ajutat sa recupereze la timp pentru sezonul premiilor.


"Am fost la un pas sa refuz acest rol pentru ca atunci cand Michel ( n.r. Hazanavicius) m-a abordat cu proiectul unui film mut, l-am intrebat daca este nebun" a povestit actorul in revista OK unde si-a declarat si dragostea pentru George Clooney. "Este impresionant, perfect, fermecator si ...accesibil" a marturisit actorul francez al carui vis este sa lucreze cu Brad Pitt.


Comparat de americani cu Errol Flynn, Gene Kelly, Douglas Fairbanks sau Jean-Paul Belmondo, Jean Edmond Dujardin s-a nascut pe 19 iunie 1972, in Rueil-Malmaison, Paris. In tinerete a studiat filosofia si artele plastice, insa in armata isi descopera talentele de comediant.


Si-a inceput cariera ca one man show in barurile din Paris. In 1995, ii cunoaste pe actorii Eric Collado, Bruno Salomone, Emmanuel Joucla si Eric Massot, membrii ai teatrului Carre Blanc, impreuna cu care a creat grupul "Nous C nous".

Din 1999 pana in 2003 a interpretat rolul lui "Loulou" in serialul "Un gars, une fille", film care i-a permis sa isi etaleze talentul in fata publicului larg. Primul sau film cinematografic important este "Mariages!" (2004).In 2006, Dujardin a dat viata personajului Hubert Bonisseur in "OSS 117: Cairo, Nest of Spies". Acest rol i-a adus nominalizarea la premiile Cesar, pentru "Cel mai bun actor". In 2009, revine in acelasi rol in "OSS 117: Lost in Rio". Devine cu 2 milioane de euro pe film, cel mai bine platit actor francez.


Filmele care l-au consacrat si datorita carora este supranumit "George Clooney al Frantei" sunt "Bienvenue chez les Rozes" (2003), "Les Dalton" (2004), "Brice de Nice" (2005), "Hellphone" (2006), "99 francs" si "Palizzi" (2007), "Ca$h (2008), "A Man and His Dog" si "Lucky Luke" (2009), "The Clink of Ice" si "Little White Lies" (2010).

Sursa foto: Getty


 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto


Modifică setările cookies