marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Forrest Gump: unul dintre cele mai indragite filme din toate timpurile va fi relansat in format IMAX cu ocazia a 20 de ani de la premiera

Filmul "Forrest Gump", care i-a adus lui Tom Hanks un premiu Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, va fi relansat in versiune Imax, pe 5 septembrie, la 20 de ani de la premiera sa americana, informeaza hollywoodreporter.com.

Forrest Gump: unul dintre cele mai indragite filme din toate timpurile va fi relansat in format IMAX cu ocazia a 20 de ani de la premiera

Filmul, regizat de Robert Zemeckis si produs de studiourile Paramount, a fost lansat pe 6 iulie 1994 in cinematografele din Statele Unite si a avut un succes urias in box office, cu incasari de 677 milioane de dolari in toata lumea.
 

 

 

 

 

"Forrest Gump" fost nominalizat la 13 premii Oscar si a castigat sase trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun actor in rol principal (Tom Hanks), cel pentru cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) si cel pentru cel mai bun film.
 

Alaturi de Tom Hanks, in filmul bazat pe romanul omonim al lui Winston Groom mai apar Robin Wright, Sally Field si Gary Sinise.
 

 

 

 

Pana acum, studiourile de productie americane au incercat sa isi creasca veniturile relansand filme cu mare succes in box office in versiune 3D, insa incasarile au fost inegale. Daca versiunea 3D a filmului "Regele Leu/ Lion King", lansata in 2011, a obtinut incasari de 94 de milioane de dolari in Statele Unite, filmul "Star Wars Episodul I - Amenintarea fantomei 3D", de exemplu, a avut incasari modeste, iar "Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute 3D" a avut incasari de numai 3 milioane de dolari de la data lansarii sale, in 2012.
 

In prezent, "Forrest Gump" ocupa locul al 31-lea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile, in Statele Unite.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies