marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Captain Phillips, primit cu aplauze la New York: filmul in care Tom Hanks i-a facut pe fani sa planga, actorul poate primi inca o nominalizare la Oscar dupa 13 ani

Editia cu numarul 51 a Festivalului de Film de la New York a debutat vineri seara. In deschidere a avut premiera mondiala drama Captain Phillips, cu Tom Hanks si in regia lui Paul Greengrass.

Captain Phillips, primit cu aplauze la New York: filmul in care Tom Hanks i-a facut pe fani sa planga, actorul poate primi inca o nominalizare la Oscar dupa 13 ani


Conform celor de la Hollywood Reporter, filmul, despre un cargobot american pradat de somalezi in 2009, a fost primit cu aplauze si primele reactii sunt mai mult decat pozitive. Dupa vizionare, toti cei aflati in sala au aplaudat minute in sir pelicula lui Greengrass, care se afla si el in sala.

Dupa vizionare, cinefilii sustin ca filmul are sanse sa obtina o nominalizare la Oscar pentru Best Picture. Insa, se discuta cel mai mult despre sansele mari de a primi si Tom Hanks o noua nominalizare pentru interpretarea sa. Tom Hanks n-a mai primit o nominalizare la Oscar pentru interpretare de 13 ani. Ba mai mult, spectatorii lauda interpretarea sa din final, care i-a lasat pe multi in lacrimi.

 

 

 


Captain Phillips este inspirat din evenimente reale. In 2009, un grup de pirati somalezi au pus stapanire pe o nava maritima americana, Maersk Alabama, primul cargobot jefuit in ultimii 200 de ani. Capitanul navei s-a luptat cu atacatorii si a incercat sa isi salveze echipajul, iar actiunile sale curajoase l-au transformat intr-un erou.


In anii, trecuti, Festivalul de la New York s-a deschis cu filme celebre si premiate ca "About Schmidt," "Mystic River," "Good Night, and Good Luck," "The Queen," "The Social Network" sau "Life of Pi."

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies