marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Frances McDormand ne poartă în Ținutul nomazilor, filmul pentru care a urlat ca un lup la Oscarurile din 2021

Actrița care s-a făcut remarcată la seniorat cu „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, a primit pentru propria producție un dublu Oscar: de interpretare și pentru cel mai bun film.

Frances McDormand ne poartă în Ținutul nomazilor, filmul pentru care a urlat ca un lup la Oscarurile din 2021
Frances McDormand promova la Festivalul de Film de la Toronto producția „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” atunci când a văzut un film care i-a atras atenția, „The Rider” al regizoarei Chloe Zhao. Peste câteva luni, la Premiile Independent Spirit, cele două femei deja anunțau că lucrează împreună la ecranizarea unei cărți, „Nomadland” a Jessicăi Bruder.
 
Chloe Zhao a reușit să creeze o eroină perfectă  - Fern, jucată de Frances McDormand - din poveștile adevărate despre oameni care au renunțat la o viață așezată în favoarea unei vieți pe drum. O perspectivă nouă, care a părut interesantă și juriului Academiei Americane de Film, care a premiat producția cu 3 Oscaruri, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai bună actriță în rol principal. Adică, două statuete de aur adăugate pe noptiera lui Frances McDormand, după Oscarul luat cu „Three Billboards”. 


 

Emoționată, McDormand și-a ținut discursul de acceptare, încheindu-și seria de mulțumiri într-un mod care a uluit audiența: a urlat ca un lup. Momentul surpriză a captat repede atenția, fiind un altfel de omagiu adus producătorului de sunet Michael Wolf (Lup) Snyder, care și-a luat viața în mod tragic în apartamentul lui din Queens. „Înțeleg că a fost greu pentru Michael faptul că și-a petrecut anul singur în apartamentul său micuț din Queens, nevoit să se lupte cu coronavirusul”, spunea tatăl pe social media. „Era încântat de elogiile pentru Nomadland și ne-a relatat multe lucruri despre cum a lucrat la film și despre oamenii cu care a lucrat”.


 

Regizoarea Chloe Zhao, prima femeie americană de origine asiatică laureată cu premiul Cel mai bun regizor, a mai lucrat cu Wolf pentru „The Rider”. „După ce ne-am chinuit cu fiecare loc de filmare, am stat jos, în liniște, ne-am acordat, am ascultat și am omagiat lumea din jurul nostru și unii pe alții”, a relatat ea pentru „Variety” atunci când a murit producătorul. „Îmi va fi mereu dor de el.”

Frances McDormand adăuga la acea dată: „Wolf ne-a înregistrat bătăile inimii. Orice respirație. Pentru mine, el este Nomadland”.



 

Filmul „Ținutul nomazilor”/„ Nomadland” (2020) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 23:00.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies