Francis Ford Coppola a fost intampinat, pe covorul rosu, de numeroase personalitati din domeniul cinematografic, teatral sau jurnalistic, printre care regizorii Corneliu Porumboiu, Alexandru Dabija, Ioan Carmazan, actorii Razvan Vasilescu, Dan Astilean, Daniela Nane, criticul de teatru Marina Constantinescu si jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
De asemenea, la proiectia speciala de la Cinema Pro au luat parte si actorii romani care au aparut in "Tinerete fara tinerete", printre care Marcel Iures, Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr. si Cristian Iacob.
La finalul proiectiei, regizorul american a chemat pe scena toti membrii echipei de filmare impreuna cu care a lucrat in Romania. "Cand am plecat din Romania, dupa filmari, am promis castingului, celor 40 de actori romani cu care am lucrat, ca va fi o placere sa ma intorc pentru vizionarea filmului si sa multumesc tuturor. Este un film neobisnuit, fictiunea lui Mircea Eliade creste din alta poveste, din care creste o alta poveste si o alta poveste. O scena care m-a impresionat si pe care imi place sa o revad este cea in care Adrian Pintea interpreteaza un calugar buddhist si reuseste sa transmita o stare speciala, de liniste", a spus Coppola.
Adaugand ca vizionarea de marti este dedicata si memoriei lui Adrian Pintea, regizorul american a declarat ca spera ca povestea filmului sa surprinda spiritul lui Mircea Eliade.
"Tinerete fara tinerete" evoca povestea lui Dominic Matei, un profesor obsedat de lucrarea vietii sale despre originea limbilor si istoria religiilor din Piatra-Neamt. Viata sa ia o turnura ciudata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Personajul, interpretat de Tim Roth, este lovit de trasnet chiar in momentul in care voia sa se sinucida, la 70 de ani. Lovitura nu il ucide, ci il intinereste cu 40 de ani si ii sporeste capacitatile mentale peste masura.
Dominic Matei, urmarit de medici naizisti care vor sa-l studieze, fuge in Elvetia unde isi continua studiile si munca. Ajunge sa-si reintalneasca iubirea din tinerete, interpretata de Alexandra Maria Lara, care trece printr-o experienta asemanatoare legata de fulger.
Proza fantastica a lui Mircea Eliade este redata prin cadre ametitoare si povestire intrerupta, personajul principal avand si o alta personalitate, cu care comunica ideile filozofice. Dominic Matei strabate, in sens invers, drumul lung pana la facerea lumii, "reamintindu-si", rand pe rand, limbi stravechi si elemente de filozofie antica.
Ca orice povestire a lui Eliade, sfarsitul este simetric cu inceputul - personajul Dominic Matei se reintoarce in orasul sau, Piatra-Neamt, unde isi gaseste impacarea, fara sa-si termine lucrarea vietii, dar scapat de sentimentul ratarii.
O femeie îndurerată caută să se răzbune după ce descoperă că accidentul aviatic în care și-a ucis familia a fost un atac terorist.