marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Furiosa a declansat un real scandal in SUA: ce ii deranjeaza pe americani la personajul interpretat de Charlize Theron si de ce cer boicotarea blockbusterului Mad Max:Fury Road  

Mad Max:Fury Road a starnit controverse in SUA, dar motivul i-a uimit pe multi. Conform Hollywood Reporter, mai multi barbati bloggeri din SUA si activisti ai drepturilor barbatilor au criticat faptul ca filmul are o perspectiva puternic feminista, in care eroina interpretata de Charlize Theron are mai multe replici decat protagonistul filmului, Max, interpretat de Tom Hardy.

Furiosa a declansat un real scandal in SUA: ce ii deranjeaza pe americani la personajul interpretat de Charlize Theron si de ce cer boicotarea blockbusterului Mad Max:Fury Road

Producatorii de la Warner Bros au toate motivele de bucurie, dupa ce Mad Max:Fury Road s-a lansat la Cannes si dupa ce au aparut primele recenzii. Criticii de specialitate s-au indragostit de bijutieria nebuneasca cinematografica a veteranului George Miller. In acest moment, pe Rottten Tomatoes are un scor aproape perfect, de 99%, cu 165 de recenzii pozitive si doar doua negative. Mai mult ca sigur, asta va fi un un bonus care ii va asigura incasari foarte bune in box-office.
 

Insa, productia cu Tom Hardy si Charlize Theron a reusit sa starneasca controverse in SUA, unde sustinatori ai drepturilor barbatilor s-au revoltat si au numit filmul "unul feminist, o progapanda feminista promovata ca un film pentru barbati".  Acestia boicoteaza filmul si pentru ca Furiosa, personajul jucat de Charlize Theron are mai multe replici in film decat Max (Tom Hardy) si are o atitudine prea masculina, dandu-i ordine personajului principal.


 


Culmea, autorul acestor acuzatii, Aaron Clarey, recunoaste ca n-a vazut filmul, insa a fost intrigat de ceea ce a vazut in trailer. Acesta a observat ca Charlize Theron "a vorbit prea mult in trailere si i-a tot rastit ordine lui Mad Max. Nimeni nu ii da ordine lui Max". Lui i s-au mai alaturat cativa sustinatori, insa reactia acestuia a fost vehement criticata de catre cinefili.
 

Bloggerul si-a continuat "pledoaria" sustinad ca "sunt ingrijorat ca barbatii din America si din intreaga lume vor fi pacaliti de explozii,  tornade de nisip si curse in desert, cand de fapt in spatele acestor toate elemente se ascunde o propaganda feminista care ii insulta pe barbati, facandu-i sa se uite cum se distruge o parte a culturii americane chiar fata lor. Acesta este Calul Troian al feminismului, folosindu-se de un film de actiune realizat superb vizual ca sa le bage pe bat barbatilor o portie de feminism".

In film, Charlize Theron este o razboinica care incearca sa salveze cinci femei devenite sclave sexual ale lui Joe Nemuritorul, stapanul care face legea in desert. Din pacate, barbatul care a scris articolul de la care au pornit controversele ii indeamna pe barbati sa nu vizioneze filmul. "Refuzati sa mergeti la acest film si imprastiati vorba cat mai mult. Nu toti vor vedea adevaratul mesaj, ci vor fi furati de actiune si nu vor vedea propaganda sociala si morala despre feminim din spate".


Insa, nu sunt multi cei care ii impartasesc punctul de vedere al lui Aaron Clarey, judecand dupa recenziile extraordinare primite, inclusiv cele scrise de barbati. Multi cinefili l-au pus la zid pentru perspectiva distorsionata pe care o sustine si modul in care isi apara punctul de vedere. "Domnul Clarey pare un om trist si singur", "Sunt surprins de misoginismul de care da dovada autorul articolului" au fost o parte dintre reactiile la articolul care a aprins spriritele in SUA, despre feminism si drepturile barbatilor.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies