marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gafele blockbusterelor din 2012: toate greselile din The Avengers si The Dark Knight Rises, cele doua filme cu incasari de peste un miliard de $

Blockbusterele anului 2012: pline de bani, dar si de greseli. Milioane de fani le-au vazut la cinema in 2012, asa ca pentru unii cinefili a fost foarte usor sa depisteze greselile din spatele unor productii gigant. Mai mult, chiar producatorii au explicat unele greseli in variantele de DVD ale filmelor, la cateva luni dupa lansarea in cinematografe.

Gafele blockbusterelor din 2012: toate greselile din The Avengers si The Dark Knight Rises, cele doua filme cu incasari de peste un miliard de $

Fie ca au fost greseli de logica, de continuitate, de scenariu, de montaj sau anacronisme, filmele cu pretentii in acest an in box office au fost taxate chiar de proprii fani. Asta nu inseamna ca filmele nu au oferit entertainment la nivel inalt.Trebuie sa recunoastem ca desi sunt supuse unui proces atent si dificil de editare si montaj, filmele vor avea mereu greseli care le-au scapat scenaristilor, actorilor, echipei de filmare sau celor de la machiaj.

Cinema Sins , un deja celebru canal de pe Youtube, care vaneaza greseli din filmele cu bugete uriase a reusit sa gaseasca nu mai putin de 73 de greseli, gafe, pacate, cum vreti sa le numiti, din blockbusterul The Dark Knight Rises. Ce cauta o femeie intr-o inchisoare pentru barbati, de ce vorbeste Batman cu o voce falsa cand nu este nimeni prin preajma, de ce radiatiile bombei nucleare care a explodat langa Gotham nu a ucis pe nimeni, de ce toti politistii din Gotham sunt trimisi in acelasi timp in canalizari pe urmele lui Bane? Sunt cateva dintre intrebarile pe care fanii mai carcotasi si le-au pus.

 

The Dark Knight Rises
Regizor: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Michael Cain, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard
Buget: 250 milioane $
Incasari: 1.081.008.499 $


Nu doar The Dark Knight Rises a fost pus la zid. Si celalalt blockbuster cu incasari de peste 1 miliard de dolari - The Avengers a avut gafele sale, mai exact 64 de greseli. De ce poarta agentul Coulsen ochelari de soare noaptea? Oops. Daca te uiti foarte atent observi si faptul ca in batalia finala cu extraterestrii, super eroii comunica intre ei la distanta fara a avea casti sau transmitatoare, cel putin, nu explicate in scenariu. :)

 

The Avengers
Regie: Joss Whedon
Distributie: Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
Buget: 200 de milioane de $
Incasari: 1.4 milioane de $

Acelasi canal a descoperit 53 de "greseli" si in The Amazing Spiderman. Modelul costumului lui Spiderman se modifica fara explicatie in aceeasi scena in timpul unei lupte, un personaj secundar - doctorul Rajit Ratha dispare din poveste pe la jumatatea filmului fara a afla ce s-a intamplat cu el, castile dispar si apar in urechile personajelor in aceleasi scene fara niciun motiv.

 

The Amazing Spider-Man
Regizor: Marc Webb
Distributie: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary
Buget: 230 milioane de $
Incasari: 752 milioane de $

Unele dintre greselile din filme au fost semnalate chiar de producatori sau regizori. Ben Aflleck a explicat cum in drama Argo revolutia din Teheran a fost filmata cu pensionari, desi in realitate a fost condusa de studenti. Actorul/ regizorul a povestit ca filmarile se petreceau in timpul saptamanii si ca studentii erau la cursuri asa ca nu a avut suficienti figuranti pentru acele scene si a apelat la mai multe persoane in varsta.


Regizorul Quentin Tarantino nu a putut sta departe de cliseele si greselile de logica din Prometheus al lui Ridley Scott. Intr-un interviu recent regizorul a ironizat modul in care echipajul de pe Prometheus reactioneaza atunci cand da nas in nas cu "cobra spatiala". Unii fani nu au gasit nicio explicatie pentru modul in care Charlize Theron alerga (in linie dreapta) atunci cand nava se prabuseste neavand sanse reale sa scape teafara.

 

Prometheus
Regizor: Ridley Scott
Distributie: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce, Idris Elba
Buget: 130 milioane $
Incasari: 402 milioane $
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies