marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gala Critics Choice Awards: 12 Years A Slave, cel mai bun film de drama al anului, American Hustle, cea mai buna comedie. Vezi lista completa a castigatorilor

Drama "12 Years a Slave" si comedia "Teapa in stil american/ American Hustle" au fost marii castigatori la gala Critics Choice Awards 2014, organizata joi in Santa Monica, California, informeaza Reuters.

Gala Critics Choice Awards: 12 Years A Slave, cel mai bun film de drama al anului, American Hustle, cea mai buna comedie. Vezi lista completa a castigatorilor

 

GALERIE FOTO Cele mai frumoase imagini de la Gala Critics Choice Awards



"12 Years a Slave"
, de Steve McQueen, a fost desemnat cel mai bun film, iar filmul "American Hustle", de David O. Russell, nominalizat joi la 10 premii Oscar, a castigat premiul pentru cel mai bun film de comedie.

 

Cate Blanchett s-a impus la categoria "cea mai buna actrita" cu rolul din filmul "Blue Jasmine", de Woody Allen, pentru care a primit un Glob de Aur si este nominalizata la Oscar.

 

 

Matthew McConaughey a primit premiul pentru cel mai bun actor, cu rolul unui activist anti-SIDA, diagnosticat cu aceasta maladie in anii '80, din filmul "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée, fiind de asemenea nominalizat la Oscar pentru acest rol. Matthew McConaughey a slabit dramatic in 2012 in perioada in care filma pentru pelicula "The Dallas Buyer's Club".

Partenerul sau din acest film, Jared Leto, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, dupa ce duminica i-a fost acordat Globul de Aur, pentru interpretarea unui transsexual seropozitiv. Jared Leto a dedicat acest premiul "tuturor celor care traiesc cu HIV si celor care si-au pierdut viata din cauza acestei boli ingrozitoare".

 

 


Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar a fost adjudecat de Lupita Nyong'o, care a iesit castigatoare in fata lui Oprah Winfrey si a Juliei Roberts.


Premiul pentru cea mai buna actrita de comedie i-a revenit lui Amy Adams, cu rolul Maxinei Gardiner, partenera escrocului Irving Rosenfeld (Christian Bale), din "Teapa in stil american/ American Hustle", despre un complicat caz de coruptie din anii '70. Leonardo DiCaprio a fost desemnat cel mai bun actor de comedie, pentru interpretarea brokerului Jordan Belfort in filmul "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", de Martin Scorsese, bazat pe autobiografia lui Belfort. DiCaprio a mai primit un Glob de Aur la aceeasi categorie si este, de asemenea, nominalizat la Oscar.
 

 

Regizorul Alfonso Cuarón a fost desemnat cel mai bun regizor pentru filmul SF "Gravity 3D: Misiune in spatiu", pelicula premiata de asemenea pentru efecte vizuale, montaj si imagine. Sandra Bullock a primit premiul pentru cea mai buna actrita intr-un film de actiune, cu rolul unui astronaut captiv in spatiu din acest lungmetraj, in care face echipa cu George Clooney.

 

 

 


Premiul pentru cel mai bun actor intr-un film de actiune i-a fost decernat lui Mark Wahlberg, pentru rolul unui membru Navy SEAL, care participa la o misiune in Afganistan, din filmul de razboi "Supravietuitorul/ Lone Survivor", de Peter Berg.

Filmul francez "Adèle: Capitolele 1 si 2/ Adèle", de Abdellatif Kechiche, a primit premiul pentru cel mai bun strain, dupa ce a ratat joi nominalizarea la Oscar, pentru aceeasi categorie. Pentru interpretarea lui Adèle, o adolescenta aflata la varsta initierii si a dramelor emotionale, Adèle Exarchopoulos, in varsta de 20 de ani, a fost distinsa cu premiul pentru cea mai buna actrita debutanta.

 

 

Premiul pentru cel mai bun film SF/ horror a fost castigat de pelicula "Gravity 3D: Misiune in spatiu".

Productia Disney "Frozen: Regatul de gheata" a fost desemnata cel mai bun film de animatie, acest lungmetraj castigand si premiul pentru cel mai bun cantec ("Let It Go"). Filmul "20 Feet From Stardom", despre muzicienii ce asigura backing vocals pentru cantareti celebri, a castigat premiul pentru cel mai bun documentar.

 

Premiul pentru scenariu original a revenit filmului SF "Her", regizat de Spike Jonze, care a scris si scenariul peliculei. "Her" vorbeste despre un scriitor singuratic ce incepe sa resimta afectiune pentru sistemul de operare al calculatorului sau (a carui voce este asigurata de Scarlett Johansson).

Premiul pentru scenariu adaptat i-a fost acordat lui John Ridley, pentru adaptarea cartii autobiografice "12 Years a Slave", de Solomon Northup, care a stat la baza filmului cu acelasi nume, de Steve McQueen.

Actorul si regizorul Forest Whitaker a primit premiul Joel Siegel, pentru implicarea sa in actiuni umanitare.

Actorii Julie Delpy si Ethan Hawke, alaturi de regizorul Richard Linklater, au fost premiati cu Louis XIII Genius Award, pentru trilogia romantica "Inainte de rasarit/ Before Sunrise", "Inainte de apus/ Before Sunset" si "After Midnight".

The Broadcast Film Critics Association (BFCA), care acorda premiile Critics' Choice, este alcatuita din reprezentantii a peste 200 de posturi de televiziune, radio si site-uri din Statele Unite si Canada.

Premiile Critics Choice au fost inmanate la scurt timp dupa Globurile de Aur, in cadrul ceremoniilor de premiere ce inaugureaza gala premiilor Oscar, care va avea loc pe 2 martie.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies