marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

GALERIE FOTO Cele mai inteligente 13 femei de la Hollywood

Frumusete si inteligenta. Multe actrite cunoscute pentru rolurile fermecatoare prin care s-au lansat in lumea buna a Hollywoodului au terminat universitati de renume iar o parte din ele se lauda si cu studii doctorale. Vezi o lista cu cele mai destepte actrite.  

1. Natalie Portman. O studenta de nota 10 si un IQ de 160. Castigatoarea Oscarului din acest an este una dintre cele mai inteligente tinere actrite sau cel putin asa cred americanii. In 2003 a terminat Harvard-ul cu o diploma in psihologie. "Prefer sa fiu desteapta decat un star de film" a declarat actrita care vorbeste fluent in ebraica. A mai studiat franceza, japoneza, germana si araba. A scris articole pentru reviste stiintifice iar in 2006 a tinut o prelegere la Universitatea Columbia despre Terorism si Contraterorism.

2. Kate Beckinsale. O cunoasteti ca tipa sexy care se bate cu vampiri intr-un costum HOT din piele. Insa frumoasa englezoaica este si desteapta. A studiat 3 ani literatura la Oxford si este fluenta in franceza, germana si rusa. Scrie poeme si povestiri pentru care a luat premii in diferite competitii din Anglia in adolescenta.

3. Meryl Streep. Una dintre cele mai inteligente staruri ameriane Meryl este cea mai nominalizata actrita din istorie la Oscaruri (16 nominalizari). Are un Master in arte frumoase de la Yale Drama School. A invatat poloneza pentru rolul din Sophie’s Choice iar in copilarie a luat lectie de canto si opera.

4. Jodie Foster. Joaca in filme de la 3 ani. In 1985 a terminat  Magna Cum Laude Yale University cu o diploma in literatura. Este fluenta in franceza si intelege germana si italiana.

5. Geena Davis. Cu un IQ de 140, Geena este o cunoscuta membra MENSA ( o societate fondata in Oxford, Marea Britanie, in 1946, cu scopul de a identifica si a pune in legatura oameni cu un coeficient foarte inalt de inteligenta). Este fluenta in suedeza si stie sa cante la pian, flaut si orga. A terminat Universitatea din Boston, cu specializarea drama. In 2009 a primit doctoratul de la Colegiul Bates in stiinte umaniste.

6.Cate Blanchett. Clasica, elgenta, desteapta. A studiat economia la Universitatea din Melbourne si a terminat Institutul National de Arte Dramatice din Sydney. Este fluenta in franceza.

7. Reese Witherspoon.  Dupa ce a absolvit liceul "Harpeth Hall" in 1994, o scoala exclusiv de fete, Reese a decis sa mai amane putin cariera de actorie si sa continue studiul. Astfel, s-a inscris la Universitatea Stanford, unde s-a specializat in Literatura Engleza.

8. Lisa Kudrow.  Nebunatica blonda din serialul Friends a terminat Vassar College cu o diploma in biologie. A lucrat alaturi de tatal ei, medic, in cercetare timp de 8 ani. A fost premiata pentru descoperirile facute in vindecarea migrenelor.

9. Brooke Shields. Aleasa de 5 ori de People Magazine in topul celor mai frumoasa  vedete din lume,  Brooke Shields are un  IQ de 150. Brooke a terminat  Universitatea Princeton, specializarea limba si literatura franceza.

10. Sharon Stone.  Marilyn Monroe a anilor '90, cum a numit-o presa americana, are un IQ de 154 si este fara indoiala este una dintre vedetele de la Hollywood cele mai inzestrate din punct de vedere intelectual. Sharon Stone a terminat universitatea Edinboro din Pennsylvania la numai 15 ani si este si ea membra MENSA.

11. Emma Thompson. Crescuta intr-o familie stralucita si plina de creativitate, Emma Thompson a mostenit si ea afinitatile familiei in ceea ce a priveste activitatile intelectuale. Inca de mica, Thompson era cunoscuta ca una dintre cele mai inteligente eleve, ea ajungand sa studieze Universitatea Cambridge, specializarea Literatura Engleza. Aici, ea a facut parte din Footlights Group, faimosul grup din care au facut parte anterior, multe dintre vedetele Monty Python. Ea este cea care a castigat pentru prima data premiul Perrier Award, in cadrul Edinburgh Fringe Festival. Vorbeste fluent spaniola si franceza.

12.Sigourney Weaver. Are un IQ de 160, are o diploma de licenta de la Stanford pe specializarea limba si literatura engleza si un master in drama  la Yale.

13. Angelina Jolie.  In 2008 a fost aleasa de revista Entertainment Weekly pe locul 33 in topul celor mai inteligente personalitati de la Hollywood. Motivul? "A descoperit care este adevarata valoare a celebritatii.  In ultimii ani se lauda cu filme care au adunat nominalizari la Oscar si Globurile de Aur, a tinut capul de afis in box office-uri cu filme care au strans bani la greu, dar nu uita  sa-si foloseasca celebritatea in scopuri umanitare. Este ambasadoare ONU a Bunavointei" au scris ziaristii despre ea.

 

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies