marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gone Girl, thriller-ul anului? Este filmul cu cel mai bun debut din cariera lui David Fincher: cum au contribuit cuplurile americane din clasa mijlocie la succesul peliculei

Filmul "Fata disparuta/ Gone Girl", regizat de David Fincher, cu Ben Affleck si Rosamund Pike, s-a clasat pe prima pozitie in topul incasarilor de vineri pana duminica, in cinematografele nord-americane, cu 38 de milioane de dolari, in primul weekend de difuzare.

Gone Girl, thriller-ul anului? Este filmul cu cel mai bun debut din cariera lui David Fincher: cum au contribuit cuplurile americane din clasa mijlocie la succesul peliculei


Avandu-i in distributie pe Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris si Missi Pyle, "Gone Girl/Fata disparuta" este un thriller care spune povestea dramatica a lui Nick Dunne, interpretat de Ben Affleck, care, la a cincea aniversare a casatoriei sale, anunta autoritatile ca sotia lui a disparut. Sub presiunea interesului presei pentru subiect si a investigatiei politistilor, imaginea casniciei perfecte a lui Nick incepe sa fie inlocuita de suspiciuni si intrebari. Toata lumea din jur incepe sa vada minciunile si comportamentul ciudat al barbatului, iar in curand intrebarea esentiala este pe buzele tuturor: Si-a omorat Nick sotia?, potrivit boxofficemojo.com. Filmul este adaptarea cinematografica a romanului omonim scris de Gillian Flynn, un best-seller vandut in intreaga lume.

 

 


Cine s-a dus sa vada Gone Girl? Multi s-au intrebat daca strategia de marketing a producatorilor va atinge publicul tinta in SUA, insa asteptarile au fost intrecute. Cuplurile de clasa mijlocie din SUA, in special din Atlanta si Dallas, s-au dus in numar mare la filmul lui David Fincher. Ce-I drept, si sloganul “cel mai bun film de vazut la o intalnire al deceniului” a strarnit curiozitatea publicului, noteaza cei de la Hollywood Reporter. Culmea, expertiii si analistii in campanii de marketing anticipau inainte de lansare un rezultat in box-office mai putin spectaculos si considerau ca publicul nu va fi asa interesat de poveste. Dar,  un rol important l-au avut si fanii care au citit romanul lui Flynn, ce s-a vandut in peste 6 milioane de copii in lumea intreaga. Si in retelel e de socializare s-a discutat mult despre film, iar faptul ca nu a fost dezvaluita nici o rasturnare de situatie, a dus la succesul lui Gone Girl.

 

Filmul urmareste cazul lui Amy Dunne, o sotie ce dispare misterios si inexplicabil. Primul suspect este sotul ei, Nick Dunne (Ben Affleck), ce devine usor, usor, cel mai urat om din America, considerat responsabil pentru disparitia ei. Insa, intre timp, ies la iveala lucruri mult mai ingrozitoare, iar adevarul este tulburator si socant. Cartea lui Flynn a fost best-seller, thriller-ul anului.

 

 

Regizorul David Fincher a declarat ca nu s-a indepartat mult de materialul scris de Flynn, care este si scenarista filmului. Primele impresii sunt foarte bune, majoritatea criticilor fiind impresionati de cum este imbinata drama unui mariaj aflat in pragul colapsului cu elementele unui film de suspans.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies