marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gravity: Sandra Bullock si George Clooney nu au fost primele optiuni pentru rolurile din filmul cu 10 nominalizari la Oscar, cum puteau ajunge in spatiu Angelina Jolie si Robert Downey Jr.

Gravity a fost unul dintre cele mai mari succese in acest an, pe toate planurile. In box-office a facut aproape 700 de milioane de dolari si conduce cursa pentru Oscaruri cu 10 nominalizari. Sandra Bullock a primit si ea a doua nominalizare din cariera pentru acest rol, insa putini stiu ca initial, in locul ei, trebuia sa "ajunga in spatiu" nimeni alta decat Angelina Jolie.

Gravity: Sandra Bullock si George Clooney nu au fost primele optiuni pentru rolurile din filmul cu 10 nominalizari la Oscar, cum puteau ajunge in spatiu Angelina Jolie si Robert Downey Jr.

 

Regizorul Alfonso Cuaron le-a reamintit fanilor, intr-un interviu acordat publicatiei The Hollywood Reporter, ca in locul lui Sandra Bullock si George Clooney in Gravity, trebuiau sa fie Angelina Jolie si Robert Downey Jr. Alegerile initiale sunt la fel de interesante ca si cele finale, insa atat Sandra Bullock cat si George Clooney au facut doua roluri geniale in Gravity.


La momentul discutiilor originale, Angelina Jolie a abondat proiectul pentru ca filmarile se surprapuneau cu cele de la debutul sau regizoral, In The Land of Blood and Honey, iar Robert Downey Jr. a renuntat pentru ca tehnologia folosita in film nu i-ar fi permis sa improvizeze foarte mult.

 

 

Productia pentru film nu incepuse cand cele doua staruri au renuntat, iar Cuaron a inceput sa caute alti actori. "Ne-am dat seama atunci cand am gandit proiectul si lucram la tehnologie, ca va fi un obstacol pentru interpretarea lui Robert Downey Jr. Cred ca el este un actor extraordinar, care are nevoie de spatiu mult sa se desfasoare si sa improvizeze. Insa, cand am inceput sa lucram putin cu tehnologia, ne-am dat seama ca era incompatibil. Pana la urma, am ajuns la concluzia ca era mai bine sa renuntam la aceasta varianta" a spus Cuaron.

 

Gravity se alfa in cursa pentru Premiile Oscar, cu 10 nominalizari, inclusiv la filmul anului. Previziunile arata ca Alfonso Cuaron ar putea pleca acasa cu statueta pentru cel mai bun regizor, dar si cu Oscarul pentru filmul anului, fiind un considerat un candidat solid, alaturi de 12 Years a Slave.

 

"Drama lui Cuaron este un testament al curajului uman dar si al tehnologiei revolutionare. Merita sa fie vazut o data pentru factorul uimitor si inca o data pentru a incerca sa descifrezi cum a reusit Cuaron impreuna cu oamenii sai sa faca imposibilul. Nimeni nu isi putea imagina o scena atat de reala ca cea de 13 minute care deschide filmul si nicicand n-ai simtit spatiul mai aproape" au scris cei de la TIME, care l-au numit filmul anului.

 

Drama SF despre spatiu a lui George Clooney si Sandra Bullock a fost considerata la fel de captivanta ca 2001: Odiseea spatiala, celebrul film al lui Stanley Kubrick. Filmul, cu buget de 80 de milioane de $, prezinta doi astronauti, o femeie si un barbat, care sunt singurii supravietuitori in urma unui accident petrecut pe o statie spatiala. Cei doi astronauti fac tot posibilul sa se intoarca pe Terra, inainte ca un alt dezastru sa se intample. Regia ii apartine lui Alfonso Cuaron, omul din spatele filmului Children of Men.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies