marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gravity si Her au fost desemnate cele mai bune filme ale anului de Asociatia Criticilor din Los Angeles

Productiile  Gravity 3D: Misiune in spatiu, de Alfonso Cuarón, si Her, de Spike Jonze, au fost desemnate duminica, ex-aequo, cele mai bune filme ale anului 2013 de Asociatia Criticilor din Los Angeles.

Gravity si Her au fost desemnate cele mai bune filme ale anului de Asociatia Criticilor din Los Angeles


"Gravity 3D: Misiune in spatiu", un film despre doi astronauti aflati in deriva in spatiu (Sandra Bullock si George Clooney), dupa ce naveta lor a fost distrusa in timp ce ei efectuau o iesire pe orbita, a mai casigat premiul pentru regie (Alfonso Cuarón), cel mai bun montaj (Alfonso Cuarón si Mark Sanger) si cea mai buna imagine (Emmanuel Lubezki), informeaza accesshollywood.com.


Povestea de dragoste futurista "Her", despre un barbat (interpretat de Joaquin Phoenix) care se indragosteste de un sistem de operare pe computer (cu vocea lui Scarlett Johansson), a primit, de asemenea, premiul pentru cea mai buna scenografie, acordat lui K.K. Barrett.
Premii ex-aequo au fost acordate, de asemenea, la categoriile "cea mai buna actrita in rol principal" si "cel mai bun actor in rol secundar".


Astfel, premiul pentru cea mai buna actrita i-a fost acordat lui Cate Blanchett, pentru rolul din "Blue Jasmine", de Woody Allen, si Adelei Exarchopoulos, pentru rolul din "Adele: Capitolele 1 si 2", de Abdellatif Kechiche, care a primit si trofeul pentru cel mai bun film strain.


Totodata, premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar a fost acordat lui Jared Leto - pentru rolul unui transsexual seropozitiv din "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée - si lui James Franco, pentru rolul gangsterului din pelicula "Vacanta de primavara/ Spring Breakers", de Harmony Korine.
 


Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar a fost adjudecat de Lupita Lupita Nyong, pentru interpretarea din filmul "12 Years a Slave", de Steve McQueen, criticii acordand o "mentiune speciala" echipei de creatie a lungmetrajului.
Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Bruce Dern, pentru rolul din drama "Nebraska", de Alexander Payne.


Premiul pentru scenariu a fost acordat filmului "Inainte de miezul noptii/ Before Midnight", de Richard Linklater, cel mai bun documentar a fost desemnat "Stories We Tell" (Sarah Polley), iar "Ernest si Célestine ("Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner) a primit premiul pentru cel mai bun film de animatie.

Anul trecut, criticii de film din Los Angeles au acordat premiul pentru cel mai bun film dramei "Amour" de Michael Haneke, care avea sa castige ulterior si Oscarul pentru cel mai bun film strain.


Asociatia Criticilor de Film din Los Angeles (The Los Angeles Film Critics Association), formata din cateva zeci de membri, va inmana premiile pe 11 ianuarie, in cadrul unei gale care va avea loc la Hollywood.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies