marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gravity: un scurtmetraj regizat de fiul lui Alfonso Cuaron explica o scena cheie din super productia SF,  cum poate scrie istorie la Oscar

Jonas Cuaron, co-scenarist la Gravity,  a filmat un scurtmetraj de 7 minute, gandit ca un spinoff al super productiei Gravity, filmat in Greonlanda si cu vocea Sandrei Bullock pe fundal, care explica unul din momentele cheie ale filmului.

Gravity: un scurtmetraj regizat de fiul lui Alfonso Cuaron explica o scena cheie din super productia SF, cum poate scrie istorie la Oscar


In timpul unei scene cheie din film, dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), captiva pe statia orbitala rusa, cu putine sanse de supravietuire, incearca sa trimita un mesaj de ajutor si sa ia legatura cu o voce pe care o audie pe radio, intr-o limba straina. Vocea ii apartine unui barbat, care vorbeste si se joaca cu cainele sau. Acesta este subiectul scurtmetrajului regizat de Jonas Cuaron, fiul lui Alfonso Cuaron. Barbatul ramas pe fiord primteste prin radio mesajul Sandrei Bullock, si incearca sa ii raspunda, insa aceasta nu primeste nimic.

Aningaaq, asa cum se numeste filmuletul, a fost filmat de Warner Home Video, si este legat de filmul Gravity, care a devenit un succes pe toate planurile, cu incasari de peste 500 de milioane de $ la nivel global si care i-a extaziat pe critici.


Intial, filmuletul trebuia sa apara ca un feature pe editia Blu-Ray, dar Aningaaq a primit o atentie nesperat de mare la festivalurile de la Toronto si Venetia. Acum, cei de la Warner sunt convinsi de succesul scurtmetrajului si l-au inscris pe lista pentru nominalizare la Oscar, categoria scurtmetraj.

Daca atat Gravity, cat si Aningaaq vor primi nominalizari la Oscar, atunci vor deveni primul lungmetraj si primul scurtmetraj nominalizate la Oscar in acelasi an si derivate din acelasi material.


Regizorilor le-a venit Ideea scurtemtrajului Aningaaq, care prezinta povestea unui pescar izolat pe un fiord in Greonlanda, atunci cand filmau Gravity.  "Scena in care personajul Sandrei Bullock incearca sa ia contact cu cineva este un moment important. Atunci, toata lumea spera si isi doreste ca ea sa fie salvata. Dar imediat te prinzi ca de fapt nu se va intampla nimic. "


Atat Alfonso cat si fiul sau, Jonas, au petrecut destul timp in zonele glaciare prezentate in scurtmetraj si s-au indragostit de peisaje.  Clipul a fost filmat "gurerilla style", adica cu un buget de 100.000 de $ si in cateva zile.

Sandra Bullock a declarata ca a fost impresionata de scurtmetrj: "Iti da fiori si iti face pielea de gaina. Este o opera a singuratatii absolut superba".

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies