marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Harrison Ford și Sean Connery sunt la PRO CINEMA în Ultima cruciadă a lui Indiana Jones

Ultima cruciadă a lui Indiana Jones (1989) este al treilea film din seria Indiana Jones. Pelicula în care Harrison Ford a strălucit din nou, ne-a dezvăluit geniul lui Sean Connery, aplaudat de critici un an mai târziu. Urmărește aventura celor doi sâmbătă, 21 ianuarie 2023, doar la PRO CINEMA!

Harrison Ford și Sean Connery sunt la PRO CINEMA în Ultima cruciadă a lui Indiana Jones
Ultima cruciadă a lui Indiana Jones a adus pe marile ecrane talentul incredibil al unor cineaști consacrați. Steven Spielberg (regizor) a lucrat remarcabil alături de George Lucas (scenarist), cu scopul de a scoate ce e mai bun din doi titani ai cinematografiei mondiale: Harrison Ford, născut parcă pentru rolul Indiana Jones, și Sir Sean Connery, despre care mulți spun că a fost „adevăratul Bond”.

Pelicula, recompensată în 1990 cu Oscar pentru Efecte speciale și nominalizată la alte două categorii, a depășit așteptările la Box-office: 474,2 milioane de dolari. Gândit ca o continuare firească pentru Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute (1981), filmul lui Spielberg a scos la suprafață talentul și geniul indubitabil al scoțianului șarmant din Edinburgh, nominalizat la Globurile de Aur 1990 pentru prestația sa în rol secundar.

Ultima cruciadă a lui Indiana Jones este la PRO CINEMA sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20:30.

Doi Indiana Jones în același film


Ultima cruciadă a lui Indiana Jones are acțiunea plasată în 1938, în timpul expansiunii naziste a lui Hitler. Fiul (Indiana Jones junior) și tatăl (Indiana Jones senior) pornesc într-o aventură periculoasă în Orientul Mijlociu, America de Nord și Europa în căutarea Sfântului Graal, poate cel mai râvnit artefact de pe planetă. Cei doi încearcă cu disperare să recupereze Sfântul Graal înainte ca acesta să cadă în mâinile naziștilor.
 
Graalul este, de fapt, un potir legendar în care Iosif ar fi colectat sângele lui Iisus. În povestirile din Evul Mediu se susținea că vasul, creat dintr-o singură piatră prețioasă, ar fi fost înzestrat cu puteri miraculoase. Aceasta era și credința naziștilor, care voiau cu orice preț să obțină acest obiect cu o valoare inestimabilă.
 
Misiunea celor doi Indiana Jones este mereu zădărnicită de aparatul imens de propagandă și de intervenția în forță a brutelor lui Hitler. Dacă vor reuși să salveze acest artefact aflați sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 20:30, pe PRO CINEMA.  
 
Fotografii: Getty Images

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies