marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Helen Hunt: actrita are curaj sa se dezbrace la 50 de ani in cel mai bun rol al carierei, ce i-ar putea aduce al doilea Oscar. Sa apar goala este enervant  

Helen Hunt a avut o perioada in cariera mai putin prolifica in ultimii 10 ani, insa in 2012 actrita a avut curajul sa accepte un rol de care multe actrite ar fi fugit, in filmul The Sessions. Ba mai mult, specialistii sunt de parere ca actrita ar putea primi pe 10 ianuarie o nominalizare la Oscar pentru interpretare feminina in rol secundar.

Helen Hunt: actrita are curaj sa se dezbrace la 50 de ani in cel mai bun rol al carierei, ce i-ar putea aduce al doilea Oscar. Sa apar goala este enervant

 

Sa apari goala in fata camerelor de filmat la aproape 50 de ani nu este deloc usor, iar Helen Hunt confirma acest lucru. In The Sesssions, actrita de 49 de ani joaca rolul lui Cheryl, un terapeut specializat pe probleme sexuale, la care apeleaza Mark (John Hawkes) un barbat bolnav de poliomielita de la 6 ani, imobilizat la pat si care vrea sa isi piarda virginitatea la 38 de ani.


O mare parte din film actrita apare fara haine, lucru care a inspaimantat-o la inceput: "M-a infricosat acest lucru, recunosc. Dar apoi, m-am gandit, imi pasa ce cred acesti oameni despre corpul meu sau imi pasa sa fiu parte dintr-o poveste atat de frumoasa? La finalul zilei, imi pasa mai mult de asta" a spus actrita intr-un interviu special acordat publicatiei Daily Mail.
 

 

Helen Hunt a mai povestit ca nu a avut timp sa tina regim si nici nu si-a dorit asta: "Am primit rolul cu 2 saptamani inainte de filmari, asa ca n-am apucat sa fiu patetica si sa incerc sa schimb cum arat la 49 de ani. Stiam ca o dieta nu va fi ceea ce imi dorest, asta e corpul meu, pe care mi l-a lasat Dumnezeu, sunt o mama, nu am cum sa arat altfel in mod natural.


Partenerul de viata al lui Helen Hunt, scenaristul si producatorul Matthew Carnahan, a fost cel care a sustinut-o. "A vazut filmul si a spus ca sunt frumoasa. Asta era tot ce aveam nevoie sa aud" a mai povestit actrita pentru Daily Mail.


Regizat de Ben Lewin, filmul  inspirat de cazul real al poetului Mark O'Brien, care a suferit de poliomielita in copilarie, este extrem de emotionant, insa are parte si de momente amuzante. "Toti isi imagineaza ca acest film va fi ca un medicament bun, dar de fapt este o calatorie plina de aventuri, amuzanta si reala" a mai spus Helen Hunt.

Pentru rol, actrita a stat de vorba cu adevarata Cheryl, care a fost alaturi de adevaratul Mark O'Brien: "Ea are o franchete in a vorbi despre lucruri tabu incat te fascineaza. Diferenta intre o prostituata si o femeie surogat pentru sex? Prostituata o sa vrea sa o vezi inca o data si inca o data, in schimb femeia surogat iti spune de la inceput ca nu poti asta. Aceste sesiuni de terapie se concentreaza pe viitorul clientului. Si Cheryl l-a ajutat mult, dupa aceea Mark chiar si-a gasit o iubita".


Criticii au fost impresionati de interpretarea ei, pe care o numesc cea mai buna din intreaga ei cariera. "Sa apari dezbracat in fata camerelor este enervant si exasperant, pentru ca ajungi mereu sa iti doresti ca trupul tau sa arate altfel. Dar The Sessions este o poveste despre vulnerabilitate. Nu exista nimic erotic in aceste scene de sex. Sunt o femeie care ajuta un barbat complet neputincios. A fost dificil pentru ca era la fel ca sexul real, existau emotii la acele scene, iar echipa ne-a oferit intimitate. Cand ne dezbracam erau doar 5-6 oameni in camera" a povestit Helen Hunt despre scenele de nuditate din film.

Actrita continua si spune ca "The Sessions este un film despre sex, nu despre iubire. De aceea este unic. Aici, doi oameni se intalnesc si se ajuta reciproc pentru indeplinirea anumitor dorinte, iar eu nu am mai vazut pus atat de transant acest subiect pe marile ecrane".

 

The Sessions va intra in cinematografele din Romania incepand cu 22 februarie 2013 si aduce povestea lui Mark O’Brien (John Hawkes), un barbatb care s-a imbolnavit de poliomielita la varsta de 6 ani, iar coloana vertebrala i-a fost deformata intr-un mod atat de grotesc incat barbatul a ramas tintuit la pat. Avand dificultati de respiratie, Mark este obligat sa petreaca cea mai mare parte a zilei inchis intr-un dispozitiv medical care il ventileaza artificial - numit "plaman de otel".


Atunci cand i se propune sa scrie un articol despre sex si persoane cu handicap fizic, Mark decide sa isi piarda virginitatea la varsta de 38 de ani si apeleaza la ajutorul unui terapeut specializat pe probleme sexuale pe nume Cheryl Cohen Greene (Helen Hunt). Fiind un om religios, Mark cere permisiunea de a face sex in afara casatoriei de la preotul Brendan si incepe cele sase sedinte de terapie cu Cheryl.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies