marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Helen Mirren: cea mai buna actrita de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013

Helen Mirren a fost desemnata cea mai buna actrita britanica de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013, ce a avut loc duminica seara, la Royal Opera House din Londra.

Helen Mirren: cea mai buna actrita de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013

Helen Mirren, in varsta de 67 de ani, a castigat acest trofeu cu rolul reginei Elizabeth a II-a din piesa de teatru "The Audience", de Peter Morgan. Piesa pune in scena intalnirile private saptamanale dintre suverana britanica si cei 12 premieri din fruntea guvernului britanic in cele sase decenii de domnie ai reginei.

Mirren nu este deloc straina de aceasta partitura, intrucat actrita britanica a castigat premiul Oscar, in 2006, cu acelasi rol, in filmul "The Queen".

Colegul ei din distributia piesei de teatru "The Audience", Richard McCabe, s-a impus la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar, interpretandu-l pe fostul premier britanic Howard Wilson.

Potrivit bbc.co.uk, productia "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" s-a impus la sapte categorii de premii, egaland astfel precedentul record detinut de piesa "Matilda", stabilit in 2012.

 

Aceasta productie, regizata pe baza unui roman de Mark Haddon, a fost desemnata cea mai buna piesa de teatru, iar Luke Treadaway - care interpreteaza rolul unui adolescent in varsta de 15 ani, suferind de autism - a fost desemnat cel mai bun actor principal.

Colega sa de distributie Nicola Walker a fost desemnata cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

Printre ceilalti castigatori ai galei de duminica seara s-au numarat Michael Ball si Imelda Staunton, desemnati "cel mai bun actor dintr-un musical", respectiv "cea mai buna actrita dintr-un musical", pentru rolurile lor din productia "Sweeney Todd".

La categoria "cea mai buna piesa noua" s-a impus productia "Top Hat". Conceputa ca o celebrare a muzicii si a dansului din anii 1930, aceasta piesa s-a impus la alte doua categorii: "cea mai buna coregrafie" si "cel mai bun design de costume".

 

Piesa "Billy Elliot" a fost recompensata cu trofeul Radio 2 Audience Award, desemnat pe baza voturilor publicului.

Un premiu special a fost decernat coregrafei Gillian Lynne, care a lucrat la peste 50 de spectacole, inclusiv la doua productii celebre - "Cats" si "The Phantom of The Opera". Dramaturgul si romancierul Michael Frayn a primit si el un premiu special.

Gala Laurence Olivier Awards a avut loc la Theatre Royal din Londra si a fost prezentata de Sheridan Smith si Hugh Bonneville. Premiile Laurence Olivier sunt decernate in fiecare an de Society of London Theatre, iar invingatorii sunt stabiliti de un juriu din care fac parte atat profesionisti din industria teatrului, cat si spectatori.

 

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: Getty

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies