marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dame Helen Mirren a primit, la 67 de ani, o stea pe Walk of Fame: 10 lucruri pe care nu le stiai despre cea mai respectata actrita clasica a Marii Britanii

Actrita Helen Mirren (67 de ani), castigatoarea premiului Oscar din 2007 pentru rolul din "The Queen", a fost onorata cu o stea pe cunoscuta alee Walk of Fame din Hollywood, prima din 2013.

Dame Helen Mirren a primit, la 67 de ani, o stea pe Walk of Fame: 10 lucruri pe care nu le stiai despre cea mai respectata actrita clasica a Marii Britanii


Numita deseori una dintre cele mai atragatoare femei de peste 50 de ani, Helen Mirren a facut primii pasi in cinematografie la sfarsitul anilor '60, abordand toate genurile, de la drama istorica la comedia muzicala, inclusiv filmul de actiune.


Mirren a descris ocazia dezvelirii acestei stele drept "cea mai spectaculoasa zi" din viata sa si s-a aratat efectiv onorata pentru ca face parte din istoria Hollywood-ului. In discursul sau de la evenimentul organizat in cinstea sa, actrita a glumit ca va avea in sfarsit ocazia sa stea intinsa alaturi de actorul Colin Firth, ceva ce si-a dorit "de mult timp", scrie ITV.

 

Desi Mirren este deseori descrisa ca fiind cea mai respectata actrita clasica a Marii Britanii, ea a fost mereu dispusa sa iasa din zona sigura a conventionalului, asa cum poate fi observata in filme precum "Cal" si "Monteriano". In ambele productii, ea joaca roluri de femei mature indragostite de barbati mai tineri.

 


 

Helen Mirren s-a nascut la Londra pe 26 iulie 1945.Numele de nastere este Ilyena Vasilievna Mironov. Bunicul ei Piotr Vasilievich Mironoff a fost un diplomat rus stabilit la Londra in 1917.


La varsta de 18 ani a dat o auditie pentru Teatrul National pentru tineret si a fost acceptata. Actrita britanica a primit de-a lungul unei bogate cariere in film, teatru si televiziune numeroase distinctii importante, inclusiv cateva premii Emmy si BAFTA. Poreclita Popper, actrita a fost recompensata in 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din "Regina/ The Queen" si a primit alte trei nominalizari la Oscar pentru rolurile din "The Madness of King George", "Gosford Park" si "The Last Station". In 2003 a primit titlul de Dame Commander of the Order of the British Empire.


Actrita a carei cariera stralucita include roluri notabile precum cele din "Age of Consent" (regizat de Michael Powell, 1969), "Calendar Girls" (regizat de Nigel Cole, 2003) si "Gosford Park" (regizat de Robert Altman, 2001), a fost premiata in 2012 de Academia de Film Europeana pentru intreaga cariera.
 


Este maritata din 1997 cu regizorul Taylor Hackford ( care a castigat si el un Oscar pentru Teenage Father in 1978). Are 2 copii vitregi. A fost prima actrita nominalizata pentru 3 premii in acelasi an la Globurile de Aur in 2007( cu rolurile din Elizabeth I, The Queen, Prime Suspect 7: The Final Act). Intr-un interviu pentru revista GQ din 2008 a declarat ca a fost violata in timpul studentiei si ca a consumat deseori cocaina la petreceri in anii ’80.


Printre cele mai recente roluri jucate de Helen Mirren este cel din pelicula "The Door", regizata de Istvan Szabo. Actrita britanica interpreteaza rolul sotiei lui Alfred Hitchcock, Alma Reville, in pelicula biografica "Hitchcock", de Sacha Gervasi, si va interpreta din nou personajul Victoria in "Red 2", o continuare a filmului de actiune cu accente comice din 2010, ce va fi regizata de Dean Parisot.

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies