marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hollywood-ul plange moartea lui Nelson Mandela: "A fost un sfant pentru multi". Omagiile emotionante aduse de Morgan Freeman, Idris Elba, Charlize Theron si Samuel L. Jackson

Nelson Mandela, primul presedinte de culoare al Africii de Sud si un simbol al libertatii, a murit joi seara, la varsta de 95 de ani. Un personaj politic cu o poveste de viata incredibila, Mandela a schimbat cursul istoriei si a fost simbolul pacii pentru milioane de oameni. Cei de la Hollywood au reactionat imediat si i-au adus omagii uneia dintre cele mai importante personalitati de pe mapamond.
 

Hollywood-ul plange moartea lui Nelson Mandela: A fost un sfant pentru multi . Omagiile emotionante aduse de Morgan Freeman, Idris Elba, Charlize Theron si Samuel L. Jackson

 

Nelson Mandela a reprezentat un simbol si un model de inspiratie nu doar pentru poporul sau, ci si pentru numeroase nume importante din industria entertainmentului sau de pe scena politica. Presedintele Americii, Barack Obama a scris un editorial special pentru The Guardian in memoria lui, in care il numea "un model, un simbol al umanitatii, al dreptatii si egalitatii". Cei de la TIME i-au acordat un material special si l-au pus pe coperta cu titlul "protestatar, prizonier, pacifist".

 

 

 

Imediat dupa ce a fost facut public anuntul mortii lui Nelson Mandela, vedetele si-au luat adio si si-au exprimat condoleantepe pe diverse retele de socializare.

Nelson Mandela a fost portretizat pe marile ecrane de actori ca  Morgan Freeman, Danny Glover, Terrence Howard, Sidney Poitier sau Dennis Haysbert. Viata sa este si subiectul filmului  Mandela: Long Walk to Freedom, cu Idris Elba in rol principal, pe care cei de la The Weinstein Companu l-au promovat intens in aceasta perioada. Ironia sortii face ca aseara, cand a fost facut anuntul mortiil sale, fiicele sale se aflau la premiera de gala a filmului Mandela: Long Walk to Freedom, din Marea Britanie, la care a participat si Printul William, alaturi de Ducesa de Cambridge.

 

 

"Unul dintre privilegiile de a face acest film a fost faptul ca am avut oportunitatea de a imortaliza un personaj cu un impact urias asupra umanitatii. Ne simtim norocosi ca am avut ocazia sa spunem o asa poveste. Am avut sansa sa il cunosc si sa stau de vorba personal cu Nelson Mandela si pot sa spun ca simtul umorului il facea un optimist incurabil" a spus Harvey Weinstein, presedintele studiourilor ce ii poarta numele, conform Hollywood Reporter.

Si Idris Elba a fost emotionat: "A fost onoare sa il joc pe Nelson Mandela, un om care a sfidat sortii, a invins orice bariera si a militat pentru drepturile omului in fata intregii lumi. Gandurile mele se indreapta catre familia sa".


 

Morgan Freeman este poate cel mai cunoscut actor care l-a jucat pe Mandela, in Invictus, drama regizata de Clint Eastwood. Freeman a intrat atat de bine in piele personajului, incat cei doi erau deseori confundati. "Azi, lumea a pierdut un colos al secolului trecut. Nelson Mandela a fost un exemplu al onoarei, de o putere inimaginabila, un sfant pentru multi, un erou care pretuia libertatea si demnitatea umana. Nu vom uita triumful sau, iar in memoria sa vom reflecta nu doar cat de departe am ajuns, ci si cat de departe mai avem de mers. Poate ca Madiba nu mai este printre noi, dar calatoria sa continua cu mine si noi toti ceilalti". a spus Morgan Freeman.

 

 

Denzel Washington a adus si el un omagiu: "Eu si Pauletta suntem onorati si umili sa-l numim pe Nelson Mandela un prieten al familiei noastre. El va continua sa existe printre noi ca simbol al sperantei, credintei si puterii".

Michael Moore: "Am fost convins ca Nelson Mandela nu va iesi niciodata din inchisoare. Cand a iesit si a devenit Presedinte, mi-am dat seama atunci ca orice e posibil".


Charlize Theron
: "Gandurile mele si iubirea mea merg catre familia lui Nelson Mandela. Odihneste-te in pace, Madiba. Ne vei lipsi, dar impactul tau asupra lumii este vesnic"

 

 

Jamie Foxx: "Odihneste-te in pace, domnule Nelson Mandela. Un lider fara frica, un om incredibil, o inspiratie, un REAL erou. Dumnezeu sa te binecuvanteze."
 

Bill Clinton: "Nu il voi uita niciodata pe prietenul meu, Madiba."


Samuel L. Jackson: "Nu am intalnit in viata mea o persoana mai buna ca Nelson Mandela. Simpatia mea se indreapta catre familia si tara lui".

 

Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies