marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Il ucide Hollywood-ul pe Batman saptamana viitoare? Cel mai asteptat final de trilogie isterizeaza fanii din intreaga lume

Se va incheia The Dark Knight Rises cu moartea lui Batman se intreaba cei de la Time Magazine intr-un material destinat finalului trilogiei in regia lui Christopher Nolan si interpretarea lui Christian Bale.

Il ucide Hollywood-ul pe Batman saptamana viitoare? Cel mai asteptat final de trilogie isterizeaza fanii din intreaga lume

Fanii Cavalerului Negru se pregatesc sa-si ia adio de la super eroul care i-a fascinat din 2005 incoace; daca va fi un adio definitiv sau de scurta durata ramane de vazut. Insa cert este ca atat Christian Bale cat si Chris Nolan renunta definitiv la a mai face filme cu acest personaj.


In The Dark Knight Rises Christian Bale revine in rolul remarcabil al lui Batman/ Bruce Wayne. Miliardarul cunoscut ca un playboy arogant din Gotham protejeaza orasul de raufacatori, ascunzandu-se dupa masca lui Batman. Pentru ca acest film se petrece la opt ani de la ultimele aventuri ale eroului cu capa, acesta a devenit mai matur, mai batran si mai posomorat, traindu-si frica si durerea ca si pana acum.


Christian Bale declara ca Batman nu mai are aceeasi conditie fizica precum in filmul trecut, datorita trecerii timpului. Bruce Wayne ajunge insa in punctul in care nu mai poate lasa ca durerea si pierderile sa ii consume viata, fatada sa de baiat arogant ascunzand doar acea parte din el care nu poate fi controlata.


GALERIE FOTO: Evolutia actorilor care l-au interpretat de Batman de-a lungul timpului!


Intrebarea de pe buzele tuturor cel putin peste ocean este: moare sau nu Batman peste o saptamana? Cinefilii cuceriti de celebrul super erou tind sa creada ca nimeni nu ar indrazni sa-l ucida pe Cavalerul Negru. In realitate Batman moare de cel putin 9 ori de la prima sa aparitie in 1939 in benzile desenate. 

Singurul membru din echipa de productie care a vorbit despre finalul lui The Dark Knight Rises este scenaristul David Goyer care a declarat ca incheierea filmului te va lasa cu un nod in gat si ca a fost gandita de regizorul Nolan inca din urma cu 7 ani.


Super eroul creat de catre artistul Bob Kane si scriitorul Bill Finger a aparut pentru prima oara in Detective Comics in mai 1939 si de atunci a aparut mai ales in publicatii detinute de DC Comics. Originar i se spunea " Bat-Man" insa mai era cunoscut sub numele de "Cruciatul cu mantie ", "Cavalerul negru " si "Cel mai bun detectiv al lumii ".


Batman a devenit un personaj popular destul de rapid dupa introducerea sa, acaparand propriul sau titlu de benzi desenate, " Batman", care a inceput sa apara din 1940. Prima data cand Batman moare in benzile desenate a fost in 1952,  cand Bruce Wayne se otraveste pentru a castiga acces intr-un club numit Death Cheaters,  al celor declarati in mod gresit ca fiind morti. Batman este readus la viata de Robin. In anii '50, povestile cu Batman iau o oarecare intorsatura incepand sa fie orientate catre partea stiintifico-fantastica, fiind o tentativa de a imita succesul altor personaje DC care imbratiseaza deja acest gen. Era epoca de aur a benzilor desenate si orice mergea atunci.


In 1974, Batman moare din nou, prin electrocutare in "The Corpse That Wouldn’t Die!".  Atunci un alt super erou - Atom il readuce la viata. In 1992, in benzile desenate "Batman: Birth of the Demon", Batman este ucis din nou, de aceasta data de Ra’s al Ghul ( interpretat in trilogia lui Nolan de Liam Neeson) care il injunghie cu o lopata. Cu ultimele puteri, Batman se arunca cu acesta in Lazarus Pit unde se pare ca este reinviat de un elixir magic. Cert este ca intr-o forma sau alta dupa ce moare Batman reuseste sa fie readus la viata.


Seria limitata a lui Frank Miller "The Dark Knight Returns" ( Cavalerul Negru se intoarce) din 1986 care relateaza povestea unui batran Batman in varsta de 55 de ani care renunta la mantie intr-un posibil viitor, a reinviat personajul in ochii publicului. The Dark Knight Returns, vandut in milioane de copii, a fost un succes financiar fiind de atunci si pana astazi considerat ca si momentul memorabil care incununeaza intoarcerea lui Batman. Din acest moment popularitatea personajului este din nou intr-o continua ascensiune.


In 1989, lansarea filmului lui Tim Burton: "Batman",  a adus personajul inapoi in atentia publicului larg, incasand milioane de $ la box office si alte milioane din vanzarea produselor care erau legate de numele lui Batman. Totusi cele trei filme care au urmat, "Batman Returns( Batman se intoarce) " al lui Tim Burton si filmele regizorului Joel Schumacher: "Batman Forever (Batman pentru totdeauna) " si "Batman & Robin (Batman si Robin) ", nu au avut parte de acelasi succes la box office ca si primul din serie. Franciza filmelor cu Batman a fost reluata de la inceput de catre regizorul si co-scenaristul Christopher Nolan care in 2005 lanseaza "Batman Begins (Batman:Inceputuri) ", iar in 2008, "The Dark Knight (Cavalerul Negru) ".



In 2012, Bane interpretat de Tom Hardy, este noul inamic al lui Batman din The Dark Knight Rises. Personajul apare pentru prima data in benzile desenate, in1993, si in urma unui infruntari ii rupe spatele super eroului lansadu-l paraplegic. Bruce Wayne ii face atunci pe Jean-Paul Valley, cunoscut si ca Azrael, noul Batman. S-a speculat ca actorul Joseph Gordon-Levitt care interpreteaza in The Dark Knight Rises un misterios personaj John Blake va fi cel care va continua traditia lui Batman.

"Pentru Nolan, Batman este un erou fara chip care lupta pentru binele tuturor iar ideea unei morti a lui Bruce Wayne in The Dark Knight Rises este posibila la capatul trilogiei atat tematic - altcineva preia mostenirea lui Batman si completeaza transformarea sa, de la un muritor la o idee cea nu poate fi ucisa -  cat si dramatic", scrie Time Magazine. Cert este ca Bruce Wayne este un personaj greu de ucis cu adevarat si doar pentru ca i-a facut pe fani in repetate randuri sa creada ca este mort, nu inseamna ca a fost.


Singurul personaj din The Dark Knight Rises care il cunoaste cu adevarat pe Bruce este Alfred. Bale a declarat ca aceasta va fi ultima sa aparitie in costumul lui Batman, considerand ca a fost o calatorie frumoasa si plina de suspans. Batman ajunge sa isi recunoasca demonii, fiind un individ plin de probleme care incearca sa faca bine desi poate face si rau. Incercarea sa de a-si stapani instinctele criminale incepe sa fie tot mai greu de indeplinit si de asta fanii isi dau seama inca de la finalul lui The Dark Knight (2008).


"Fie mori ca un erou sau traiesti suficient sa te vezi ajunsun raufacator" este filozofia lui Nolan in modul in care l-a creat pe Batman. Zvonurile unui final tragic au fost intarite si de gafa celebrului prezentator David Letterman care in urma cu o zi a povestit in emisiunea sa, in care era invitata Anne Hathaway, ca Batman moare la finalul filmului. David Letterman a incercat sa repare situatia spunand ca totul a fost o gluma, insa fanii au lansat comentarii rautacioase la adresa sa pe Facebook si Twitter. Indiferent care va fi finalul lui The Dark Knight Rises, fanii stiu ca Batman si Robin nu pot muri niciodata.

The Dark Knight Rises cu Christian Bale, Tom Hardy, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway (Catwoman), Marion Cotillard si Joseph Gordon-Levitt se lanseaza in Romania pe 27 iulie.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies