marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Immortals, 300 si Fast Five, pe lista filmelor gay. Cum au ajuns cateva dintre cele mai bune filme de actiune sa fie considerate homoerotice

Cei de la dailybeast.com au realizat un top al filmelor de actiune care in mod neintentionat au tente homoerotice. Cum au ajuns Immortals, 300 - Eroii de la Termopile sau Fast Five pe aceasta lista? Simplu, fara ca regizorii sa-si fi dorit o asemenea abordare - multe dintre scenele acestor filme sugereaza relatii cu puternice substraturi gay.

1. 300 - Eroii de la Termopile (2006)

In ciuda sangelui care improasca din toate partile ecranul si a milioanelor de cadrave care ne umplu ochii, scenele cu cei 300 de spartani pe jumatate goi si plini de muschi 50% realizati cu ajutorul efectelor CGI au un subtrat plin de mesaje homoerotice.

Pana si Leonidas - Gerard Butler a facut misto de tentele gay ale filmului intr-o parodie in care spartanii sai se transforma intr-o adunatura de razboinici gay - scrie dailybeast. Desi pelicula a fost apreciata, criticul de film David Denby a scris pentru The New Yorker Magazine ca 300 seamana cu o fantezie porno militara. Amintiti-va de cum a fost portretizat marele Xerxes in productia regizata de Zack Snyder.

2.  Immortals (2011)

La 5 ani de la lansarea fanteziei 300 - Immortals cu care de altfel a fost extrem de nepotrivit comparat a cazut in acalasi 'pacat'

"Aventura epica cu barbati in sandale, inarmati pana in dinti si cu chipesul Henry Cavill in rolul lui Tezeu se inscrie pe lista lunga a filmelor cu o atmosfera homoerotica neintentionata plina de razboinici aproape goi, bronzati si pompati cu muschi" scrie sursa citata despre filmul regizat de Tarsem Singh.


3. The Fast and the Furious (2001) - Fast Five (2011)

Toate cele 5 filme din serie pot fi trecute in acest top. Nu mai avem barbati 3/4 goi care se lupta, insa avem relatia dintre fostul agent FBI - Brian O'Conner ( Paul Walker) si certatul cu legea Dominic Toretto ( Vin Diesel) care printre curse spectaculoase de masini ofera un "macho bonding" ce i-a facut celebri. "Toata pelicula se refera la ce este de fapt sub capota" comentau plini de ironie cei de la Washington Post despre film.
 

4. Point Break (1991)

S-a vorbit mult despre relatia 'initima' cu tente sexuale neintionate dintre Keanu Reeves si Patrick Swayze. Povestea agentului FBI sub acoperire care intra in grupul unor surferi care jefuiau banci a devenit insa un clasic modern si a inspirat asa numita aventura "bromance" din filme. De fapt relatia dintre cele doua personaje masculine din acest film a stat ca sursa de inspiratie pentru seria de filme Furios si Iute.

5. Top Gun (1986)

Drama romantica a pilotilor americani de elita cu Tom Cruise in rolul principal a fost extrem de parodiata pentru subtextul sau homosexual. Pana si Val Kilmer a recunoscut in urma cu ceva ani ca rolul sau din film - Iceman - a fost unul neintentionat gay.  Va mai amintiti de scena de voley de pe plaja? Quentin Tarantino a fost primul in 1994 care a analizat deschis in filmul Sleep With Me mesajele gay din Top Gun.


Modifică setările cookies