marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

In film este un dwarf curajos, in realitate impune respect prin statura sa impozanta: cum arata Richard Armitage, cel care il joaca pe fascinantul Thorin in seria The Hobbit

Richard Armitage a dat lovitura in 2012, atunci cand a pus mana pe rolul care avea sa ii aduca celebritatea la nivel mondial - Thorin Oakenshield din seria The Hobbit. Peter Jackson avea sa-l transforme intr-un erou si intr-un indol in rolul unuia dintre cele mai interesante personaje din trilogie. 

In film este un dwarf curajos, in realitate impune respect prin statura sa impozanta: cum arata Richard Armitage, cel care il joaca pe fascinantul Thorin in seria The Hobbit

In film, Thorin este un dwarf, ceea ce inseamna ca este mic de inaltime, dar extrem de curajos si luptator. In realitate, britanicul Richard Armitage are o statura impozanta si uimest cu inaltime sa de 1.88 m. Trilogia The Hobbit a ajuns la final in acest an, cu "The Battle of The Five Armies", care ruleaza in aceasta perioada in cinematografele din Romania.

 

 

 

In varsta de 43 de ani, actorul care a stat departe de productiile hollywoodiene pana acum (desi in trecut avut un rol mic in Capitanul America) are una dintre cele mai bune prestatii din filmele populare ale ultimilor ani - cea a lui Thorin Scut de Stejar, un respectat tanar print dwarf care va fi ajutat de hobbitul Bilbo sa isi recapete regatul pierdut. La o inaltime de 1.88, Armitage va fi cel mai inalt dwarf din Middle Earth. Fanii universului lui J.R.R. Tolkien l-au comparat deja cu Aragorn jucat in Lord of the Rings de Viggo Mortensen.

 

 

Absolvent al prestigioasei London Academy of Music and Dramatic Art, Richard Armitage si-a inceput cariera cu un rol mic in comedia britanica "This Year's Love" in 1999. Actorul si-a castigat popularitatea in Marea Britanie cu un film produs de BBC -  "Sparkhouse". In 2005, actorul a jucat in thrillerul "Frozen",  insa rolul carierei sale de pana acum e considerat cel al lui John Thornton in miniseria BBC "North & South", ecranizarea dupa romanul lui Elizabeth Gaskell, North&South. 

 

In 2005, a jucat in Macbeth, precum si in "The Impressionists", in rolul pictorului Claude Monet, iar in 2006 a primit rolul lui Sir Guy of Gisborne in seria BBC "Robin Hood". In 2010, a jucat in aclamatul serial britanic "Strike Back:, difuzat de Sky 1. Sarmul si sex-appelul sau l-au transformat intr-unul dintre cei mai iubiti actori britanici ai momentului. Englezoaicele sunt atat de obsedate de el, incat au format un grup numit “Armitage Army".

 

 

"Richard este unul dintre cei mai dinamici si captivanti actori de astazi si stiu sigur ca il va interpreta minunat pe Thorin Oakenshield. Sunt norocos ca unul dintre cele mai iubite personaje din Middle Earth este pe maini atat de bune" a declarat regizorul Peter Jackson, in urma cu 3 ani cand a inceput munca la a doua trilogie cu actiunea in Middle Earth.

 

 

Thorin este cel care a asistat, copil fiind, la distrugerea si teroarea pe care dragonul Smaug le-a provocat atunci cand a atacat Regatul Dwarfilor din Erebor (Muntele Singuratic). Dupa sacrificarea multor rude de-a lui Thorin, Smaug, s-a retras in Muntele Singuratic, unde a dus cu el si comoara dwarfilor plina de aur si bijuterii.

 

 

Nimeni nu a venit in ajutorul piticilor supravietuitori, si prin urmare o rasa ce odata statea mandra si nobila a fost fortata sa plece in exil. Dupa multi ani de suferinte si greutati, Thorin a crescut cu scopul de a deveni un luptator puternic si neinfricat, devenind in timp un inversunat lider venerat de catre toti dwarfii. In inima lui arde o dorinta apriga, ce a crescut de-a lungul timpului, dorinta de a revendica patria de drept a dwarfilor si de a distruge fiara care a adus suferinta si a aruncat in mizerie poporul sau. Atunci cand soarta ii ofera un aliat neobisnuit si o sansa de a se razbuna pe dragonul Smaug, el nu sta prea mult pe ganduri.

 

 

"Am citit romanul Hobbitul de cateva ori cand eram tanar. A fost interesant sa ma intorc la carte ca adult, pentru ca ea a fost scrisa pentru copiii lui Tolkien, insa a trebuit vizualizata pentru o audienta mai larga. Asta e frumusetea lui Tolkien. Are protagonisti foarte periculosi. Risca sa-i sperie pe copii. Este un creator genial de fantezie si trebuie sa privesti aceste personaje cu seriozitatea unui adult. Mi-a placut sa descoper din nou simplitatea cartii si mi s-a parut ca pot dezvolta acest personaj dincolo de carti" a declarat Armitage.

 

The Hobbit: The Battle of the Five Armieseste ultimul film din serie. Dupa ce Bilbo a ajuns impreuna cu dwarfii si Thorin la Erebor, vor putea acestia sa puna stapanire inapoi pe comoara si Erebor si sa-l infrunte pe dragonul Smaug?

 

Titlul  The Hobbit: The Battle of the Five Armies se refera la batalie epica de la finalul romanului The Hobbit, in care dwarfii, elfii, oamenii si goblinii dar si vulturii giganti se lupta chiar la poaelele Muntelui Singuratic.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies