marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Berlin: Romania, in cursa pentru Ursul de Aur. Teodor Corban in competitie cu Christian Bale, pentru cel mai bun actor

Teodor Corban, actorul principal din lungmetrajul "Aferim!", de Radu Jude, intra in cursa pentru Ursul de Argint - premiul de interpretare masculina - al Festivalului International de Film de la Berlin, alaturi de actorii Christian Bale, James Franco si Wen Jiang.

Festivalul de Film de la Berlin: Romania, in cursa pentru Ursul de Aur. Teodor Corban in competitie cu Christian Bale, pentru cel mai bun actor

In "Aferim!", Teodor Corban intepreteaza rolul zapciului Costandin pornit in cautarea unui rob fugar in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Teodor Corban a colaborat cu regizori celebri de-a lungul celor 25 de ani de experienta pe scena teatrului romanesc. Primul regizor de film care l-a descoperit si l-a distribuit intr-un rol secundar a fost Corneliu Porumboiu in scurtmetrajul studentesc "Calatorie la oras" (2003), premiat in cadrul sectiunii Cinéfondation de la Cannes. A fost inceputul unei frumoase colaborari cu Porumboiu. Rolul principal din "A fost sau n-a fost?" (2006) i-a adus lui Corban primul sau premiu din cariera de film - premiul special la Festivalul de la Cottbus.

 


Pentru trofeul acordat celui mai bun actor vor concura, printre altii, Christian Bale in filmul "Knights of Cups", semnat de Terrence Malick, James Franco in "Queen of the Desert", al lui Werner Herzog, polonezul Janusz Gajos in "Body", regizat de Malgorzata Szumowska, si actorul si regizorul chinez Wen Jiang, nominalizat pentru Palme d'Or in 2000, precum si pentru Leul de Aur in 1994 si 2007, in filmul "Gone with the Bullets".

 


Cea mai recenta prezenta a unui film romanesc in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin a fost inregistrata in urma cu doi ani, cand "Pozitia copilului", produs de Ada Solomon si regizat de Calin Peter Netzer, a castigat trofeul Ursul de Aur.

 

 

 


 



Modifică setările cookies