marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Incepe Festivalul Filmului Japonez, la Bucuresti. Cele mai bune filme din perioada 2011-2013 sunt proiectate gratuit la Cinemateca

Festivalul Filmului Japonez incepe joi, 17 septembrie, la Bucuresti si va prezenta, pana pe 22 septembrie, unele dintre cele mai de succes productii ale cinematografiei nipone actuale.

Incepe Festivalul Filmului Japonez, la Bucuresti. Cele mai bune filme din perioada 2011-2013 sunt proiectate gratuit la Cinemateca

Conform unui comunicat al Ambasadei Japoniei la Bucuresti, citat de Agerpres, gazda evenimentului este Cinemateca Romana, proiectiile urmand sa aiba loc in Sala Eforie.

 

Printre cele sase pelicule din selectia acestui an se regasesc productii care poarta semnatura unor regizori cunoscuti precum Yasuo Furuhata, un maestru al filmului psihologic, Yoshishige Miyake, Keishi Ohtomo, Yoshihiro Nakamura si Takashi Yamazaki. Filmele apartin unor genuri dintre cele mai diverse: comedie, SF, drama psihologica, anime si sunt realizate in perioada 2011 - 2013.

 

Filmul ce va fi proiectat joi seara, 17 septembrie, in deschiderea festivalului, este "Kenocho Omotenashi Ka" ("Serviciul de ospitalitate"), de Yoshishige Miyake. In distributie se regasesc actorii Ryo Nishikido, Maki Horikita, Eiichiro Funakoshi. Filmul este o adaptare dupa povestirea lui Hiro Arikawa. Personajul principal al filmului, Kakemizu, este un tanar angajat de la prefectura locala Kochi, care urmeaza sa fie transferat in cadrul nou-infiintatului Serviciu de ospitalitate ce se ocupa de promovarea turismului zonal. La noul loc de munca incearca plin de entuziasm sa gaseasca impreuna cu ceilalti colegi solutii noi si originale pentru a pune in valoare frumusetile naturale ale regiunii.   

 

Primele doua filme din program sunt subtitrate in limba romana, iar restul proiectiilor au subtitrare in engleza.

 

Organizatorii Festivalului Filmului Japonez sunt Ambasada Japoniei in Romania, Japan Foundation si Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana.

 

Intrarea publicului la toate proiectiile este libera.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies