marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Inside Llewyn Davis, de la Cannes in Romania: cel mai nou film al fratilor Coen ajunge in cinematografele romanesti pe 6 decembrie

"Inside Llewyn Davis", cea mai recenta productie a fratilor Joel si Ethan Coen, care ii are in distributie pe Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake si Garrett Hedlund, va fi lansat in cinematografele din Romania si SUA pe 6 decembrie.

Inside Llewyn Davis, de la Cannes in Romania: cel mai nou film al fratilor Coen ajunge in cinematografele romanesti pe 6 decembrie

"Daca nu-i nou si nu imbatraneste niciodata", le spune cantaretul spectatorilor, "atunci este o melodie folk". Llewyn Davis (Oscar Isaac) tocmai si-a incheiat spectacolul cu un cover binecunoscut "Hang me, Oh Hang me", de Dave Van Ronk, intr-un pub din New York-ul anilor '60.

 


Povestea lui Llewyn Davis este una emotionanta, prinsa intre realitate si fictiune, traita printre si cu acorduri de chitara. Singur - ca un lup de stepa - cu bani putini, fara un domiciliu stabil, el hoinareste pe strazile reci ale Manhattanului si doarme pe canapelele unui numar de prieteni care tot descreste. Se pare ca talentul lui Llewyn nu este suficient in industria folk, dar are nevoie si de noroc. Sustine concerte putine, remuneratia este pe masura, iar fata de ceilalti interpreti este ursuz. Doi dintre ei sunt Jim si Jean (dulce ca o savarina pe scena, dar acra ca o lamaie in timpul liber), interpretati de Justin Timberlake si de Carey Mulligan. Ei formeaza un cuplu in aparenta perfect, caci ea ii ascunde faptul ca este insarcinata cu Llewyn, amicul sotului ei. Un triunghi amoros cu nabadai si complicat! Llewyn este precum motanul care il insoteste din cand in cand: nu are nicio destinatie, nu are niciun stapan.
Filmul este o incursiune in lumea muzicii folk din New York-ul anilor '60, inaintea venirii lui Bob Dylan. Fratii Coen au reusit sa regizeze o capodopera prin simplul fapt ca nu au cautat actori care sa imite. "Nu am dorit sa angajam un actor care doar sa mimieze. Fiindca este vorba despre viata unui cantaret, ne-am dat seama ca trebuie sa fie ceva real", au declarat acestia, potrivit sursei citate.


O mare parte din melodiile din film sunt interpretate live de actori si scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale carui memorii au fost publicate postum.


"Inside Llewyn Davis" a fost distins cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes si datorita reactiilor pozitive ale criticilor internationali a infipt steagul in cursa competitiei Oscar 2014.

 


Fratii Coen sunt regizori, scenaristi si producatori. Pelicula lor "Nu exista tara pentru batrani/ No Country For Old Men" (2007) a fost recompensata cu patru premii Oscar. Cei doi cineasti au primit de-a lungul anilor alte nominalizari la premiile Academiei americane, pentru filme precum "Adevaratul curaj/ True Grit" (2010), "Un tip serios/ A Serious Man" (2009) si "Fargo" (1996), care a fost de altfel premiat pentru scenariu. Printre cele mai cunoscute filme ale lor se mai numara "Marele Lebowski" (1998), "Dragostea costa/ Intolerable Cruelty" (2003) si "Citeste si arde/ Burn After Reading" (2008).

 

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies