marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Insurgent, o adevarata provocare pentru realizatorii filmului: decoruri tridimensionale, vehicule militare din Afganistan, 10.000 de tuburi de sticla si 3500 de costume

Actiunea din Seria Divergent: Insurgent se petrece in acelasi Chicago al viitorului, inchis intre ziduri, in care societatea este divizata in cinci factiuni, care se lupta intre ele.  Decorurile, costumele si efectele speciale sunt rezultatul unei munci de echipa si a unor pregatiri care au durat luni intregi.

Insurgent, o adevarata provocare pentru realizatorii filmului: decoruri tridimensionale, vehicule militare din Afganistan, 10.000 de tuburi de sticla si 3500 de costume

Pentru ca spectatorii sa poata patrunda in profunzimile acestui univers aparte, realizatorii au creat decoruri mai sofisticate si costume mai detaliate decat in Divergent. “Una dintre sarcinile importante a fost aceea de a gasi o identitate vizuala distinctiva pentru fiecare factiune.”, spune producatorul Todd Lieberman.

 

Decoruri tridimensionale de peste 5000 m2, vehicule militare de 25 de tone folosite de militarii din Afganistan, 10,000 de tuburi de sticla, peste 400 de figuranti si 3500 de costume pentru scenografia Insurgent

 

Pentru Prietenia, realizatorii au construit trei decoruri tridimensionale diferite. Realizatorii au avut nevoie de sase saptamâni - intrerupte de ploile de primavara - ca sa construiasca decorurile de peste 5000 m2 pentru ferma Prieteniei, pe terenul unei comunitati rurale. Peste 200 de muncitori din toate domeniile au lucrat sapte zile din sapte pentru a construi Domul Prieteniei si pasarela in ruine si pentru a transforma staulul existent pe teren. Scenograful Alec Hammond si echipa sa au proiectat si construit mai multe tipuri de arme la indicatiile regizorului Schwentke, care a tinut ca acestea sa fie capabile sa traga cu adevarat. Vehiculele militare de 25 de tone cu care Max si Eric ii urmaresc pe rebeli sunt, in realitate, cele folosite de trupele din Afghanistan.

 


In afara factiunilor: o lume secreta - dupa cum explica Veronica Roth, “Abnegatia crede in altruism, Candoarea in sinceritate, Neinfricatii in curaj si indrazneala, Eruditii in inteligenta, iar Prietenia in bunatate, pace si prietenie”.

 

Decorurile au fost construite intr-un depozit de patru etaje si in parcarea aferenta. Interiorul este format din mai multe cabine cubice, fiecare reprezentând un apartament si o casuta din lemn, in care locuieste Evelyn.  Scena in care Tris decide sa se predea lui Jeanine pentru a-si salva prietenii si aliatii a fost filmata chiar in Chicago. Pentru aceasta, a fost nevoie ca toate podurile de râul Chicago sa fie deschise simultan si traficul oprit.

 

Pentru universul Candoarei  realizatorii au ales acoperisul pietei de marfuri din Atlanta pentru a filma scenele exterioare si un spatiu interior cu pereti din sticla de la ultimul etaj, pentru biroul liderului Jack Kang. Scena de atac a fost dificil de filmat. “Acoperisul sediului Candoarei era atacat simultan de pe acoperisurile altor trei cladiri din jur. Cascadorii au trebuit sa urce si sa coboare in rapel pe zidurile cladirilor, la 90 m inaltime deasupra pamântului, tragând cu armele in acelasi timp.”, explica Wade Allen, coordonatorul echipei de cascadori.

 

Decorurile care reprezinta cartierul general al Eruditilor au ocupat o intreaga scena a studiourilor Screen Gems Studios din Atlanta. S-au dat peste 10,00 de gauri cu bormasina pentru fire si cabluri, iar laboratorul a fost umplut cu circa 10.000 de tuburi de sticla care-si schimbau culoarea si intensitatea luminoasa. Efectele vizuale au fost completate de o serie de holograme, adaugate in faza de post-productie.

 

 

Celebra creatoare de costume Louise Mingenbach a supervizat imensul departament de costume. “Pentru a infatisa pe marele ecran aceste cinci lumi diferite, a fost nevoie de mai mult de 400 de figuranti. Asta a insemnat, in total, un numar de circa 700 de costume, multiplicat cu cinci.”

 

In Insurgent, Tris incearca cu disperare sa afle secretul pe care parintii ei il aparasera cu viata. Daca va reusi sa ii proteje pe cei dragi, aflati din 20 martie in cinematografele din toata tara. Insurgent este distribuit in România de InterComFilm Distribution, in 3D IMAX.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies