marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interpretarea magistrala din Dallas Buyers Club i-a adus lui Jared Leto Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar: starul a oferit cel mai tare discurs al serii

Jared Leto a castigat premiul Oscar la categoria cel mai bun actor in rol secundar, statueta de aur reprezentand incununarea unui an in care a obtinut toate premiile posibile pentru interpretarea din Dallas Buyers Club.

Interpretarea magistrala din Dallas Buyers Club i-a adus lui Jared Leto Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar: starul a oferit cel mai tare discurs al serii

Dupa o pauza de cinci ani, Jared Leto a impresionat pe toata lumea cu performanta din Dallas Buyers Club, rolul lui Rayon fiind cel care i-a adus cele mai importante premii din cinematografie, Oscarul fiind confirmarea unui an in care i-a intrecut fara drept de apel pe Michael Fassbender, Barkhad Abdi, Bradley Cooper sau Jonah Hill

 

"Incredibil. Ellen te iubesc. Sunt mandru sa impart calatoria asta cu ceilalti nominalizati, va respect. In 1971, in Louisiana, era o femeie tanara, mama mea, care era insarcinata si si-a ajutat copiii sa faca ceva special. Aceasta femeie este mama mea, te iubesc ca m-ai invatat sa imi urmesc visele. Shannon, fratele meu, iti multumesc ca esti prietenul meu cel mai bun. Pentru toti visatorii, care urmaresc aceasta seara, cei din Ucraina si Venezuala, va spun ca suntem langa voi, in timp ce voi incercati imposibilul. Sunt multi oameni care m-au ajutat sa ajung aici, va multumesc tuturor. Matthew, te iubesc. Acest premiu este dedicat milioanelor care au murit de SIDA. Sunt langa toti cei care se lupta cu aceasta boala. Va multumesc" a spus Leto, care a castigat primul Oscar din cariera.



 

In filmul care a fost refuzat de 86 de ori, Jared Leto joaca rolul lui Rayon, un transsexual bolnav de SIDA si dependent de droguri. Cand a primit scenariul productiei, Leto nu mai facuse un film de 6 ani. El era preocupat de formatia sa rock, 30 Seconds to Mars, care are un succes fenomenal in intreaga lume, cu 10 milioane de discuri vandute la nivel global.

 

Actorul a marturisit ca s-a indragostit imediat de Rayon si ca acesta a fost motivul pentru care a acceptat sa joace in film. Imediat a atras atentia cu transformarea fizica dramatica: a slabit 20 de kilograme, s-a epilat pe tot corpul, si-a ras sprancenele si a inceput sa poarte tocuri.



 

"Practic nu am mancat nimic, foarte putin. Am slabit 13 kilograme. Cred ca la finalul regimului, cantaream 52 de kilograme. Am mai slabit si pentru alte roluri, dar niciodata atat de mult si atat de drastic. Insa am simtit ca acest rol merita un astfel de angajament. Mi s-a schimbat modul in care mergeam, in care vorbeam si in care ma simteam. Ajunsesem foarte fragil si nesigur, la fel cum se simte si personajul meu" a spus Leto.



 

Povestea din Dallas Buyers Club este inspirata din fapte reale. Dallas Buyers Club prezinta povestea lui Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician din Texas diagnosticat cu SIDA, caruia medicii i-au mai dat doar 30 de zile de trait, dar care incepe sa faca trafic cu medicamente alternative, pe care le aduce fraudulos in Statele Unite pentru a se ajuta pe sine, dar si pe alti pacienti bolnavi de SIDA. Ron Woodroof a reusit sa traiasca inca 7 ani, insa a intrat in "coliziune" cu politica dusa de U.S. Food and Drug Administration, care nu dorea sa aduca in tara acele medicamente.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies