marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interviu in exclusivitate cu Kurt Russell: dezvaluirile despre revenirea spectaculoasa din "The Hateful Eight", noul film al lui Quentin Tarantino

Kurt Russell marcheaza o revenire spectaculoasa in "The Hateful Eight", cel mai nou film al regizorului Quentin Tarantino. Actorul de 64 de ani joaca unul dintre personajele centrale si este la a doua colaborare cu Tarantino, dupa "Death Proof" din 2007.

Interviu in exclusivitate cu Kurt Russell: dezvaluirile despre revenirea spectaculoasa din The Hateful Eight , noul film al lui Quentin Tarantino

Procinema.ro va ofera un material in exclusivitate cu Kurt Russell, in care povesteste provocarile prin care a trecut la filmarile "The Hateful Eight".

Iata un Q&A cu Kurt Russell despre "The Hateful Eight", oferi cu sprijinul distribuitorului filmului in Romania, Forum Film.

Cand ai primit propunerea pentru rolul din "The Hateful Eight"?

Kurt Russell: Anul trecut, prin aprilie am vorbit pentru prima data, cand Quentin a decis sa faca sesiunea de lectura, prin aprilie sau mai. M-a sunat si m-a rugat sa particip. Normal ca am zis da. Nu mi-am dat seama ca, de fapt, vom citi scenariul urmatorului sau film, in fata publicului. Dupa ce mi l-a trimis si l-am citit, mi s-a parut senzational. Am fost prins imediat de poveste, pentru ca este pur Tarantino. Asa ca m-am dus foarte entuziasmat.

Deci nu te-ai gandit ca este o repetitie pentru film?

Kurt Russell: Nu. Am crezut ca este doar o lectura si atat. Apoi, mai tarziu Quentin a inceput sa vorbeasca si despre film, dar nu stiam cat de serioase sunt intentiile. Apoi, a inceput sa vorbeasca despre locurile de filmare si mi-am dat seama ca o sa faca filmul. La scurt timp, ne-am intalnit in Colorado, la filmarile oficiale.


Trebuia sa ai un rol si in Django Unchaine. Ce s-a intamplat?

Kurt Russell: Da, asa este. Dar au aparut niste probleme cu programul si nu am mai putut filma.


Dar este clar ca ai intrat pe lista favoritilor lui Quentin...

Kurt Russell: Quentin isi creeaza persoanajele in functie de actori si cred ca asta a facut si aici. Dar mie imi place la nebunie sa lucrez cu el, este foarte distractiv. Este unic atat ca regizor, cat si ca scenarist. Are o viziune unica in relatia cu actorii. De fiecare data cand am oportunitatea sa lucrez cu el, o fac.


John Ruth, personajul pe care il joci, a fost scris pentru tine?

Kurt Russell: Cred ca m-a avut in  minte atunci cand a creionatul personajul. Nu stiu cand i-a venit ideea, dar eu am aflat mai tarziu.

Cum l-ai descrie pe John Ruth?

Kurt Russell: Ca om, are o forta incredibila, acumulata de-a lungul vietii. A invatat sa traiasca asa, cu propriile pacate. Nu este la fel de inteligent cum se considera, iar de o saptamana se afla intr-o situatie dificila, legat de aceasta femeie. Ii este mai mult teama decat stie. Este infrigurat, se afla pe drumuri de multa vreme, si apoi ajunge aici la Minnie’s Haberdashery. Aici, paranoia pune stapanire pe el. L-a asemana cu un taur intr-un magazin de portelanuri.
 

Este interesant ca Quentin alege sa te puna in rolurile antagonistilor. Modul in care John o trateaza pe Daisy Domergue este socant...

Kurt Russell: Este brutal in orice aspect, nu doar cu ea. Dar da, in special cu femeile


Tema justitiei este foarte puternica in film.

Kurt Russell: Da, el crede ca pana si cei mai nemernici oameni merita sa aiba parte de o pedeapsa finala, ultima lor zi. De aceea si regula lui, de a-i duce pe fiecare in fata judecatii, chiar daca isi risca viata de fiecare data.


Desi este puternic, serios si periculos, John Ruth reuseste sa fie si amuzant.

Kurt Russell: Pai cred ca de asta si Quentin alege anumiti actori pentru anumite roluri. Cred ca mi-a oferit acest rol stiind ca voi gasi cumva si o latura amuzanta.  Ruth trece de la a fi acel om fioros, de care iti este teama, la un tip amuzant, dar si dezgustator in acelasi timp. Dar are propriul simt al justitiei.

Genul asta de productii iti aduc aminte de anii inceputului de cariera?

Kurt Rusell: Da, pentru ca iubesc westernurile. Imi place acea perioada si ma simt confortabil. De cand eram tanar imi placea sa ma uit la westernuri si nu mai jucasem intr-o astfel de productie de multi ani. De-a lungul carierei mele mi-a placut sa incerc stiluri diferite, roluri variate si cred ca acum sunt invers. Imi place sa joc roluri in care ma simt bine.


Este ciudat ca spui ca te simti confortabil. De obicei, ceilalti actori sustin ca Tarantino nu ii lasa sa se simta confortabil.

Kurt Russell: Probabil, dar pentru mine lucrurile s-au nimerit a fi perfecte. Mi-a placut si zapada, ma simt bine intr-un astfel de mediu. Dar sincer, cred ca orice actor ar trebui sa profite de oportunitatea de a lucra alaturi de Quentin. Esti norocos daca ai sansa asta si asa m-am simtit si eu. Eu nu mi-am pus intrebari, nu am avut ezitari, m-am simtit extrem de bine in lumea creata de el, ca si cum "as fi de acolo". Totul imi parea foarte clar. Cred ca si faptul ca impartim acelasi simt al umorului ne ajuta.

 

Cum a fost experienta filmarii cu camera pe 70 mm?
 

Kurt Russell: Sincer, si eu m-am intrebat la inceput daca va fi o diferenta reala. Dar sincer, nu am remarcat nimic diferit. Insa, la cinematograf, pe acel ecran lat si mare, totul devine impunator. Vezi mai mult, iar publicul devine integrat in povestea filmului.


Ceea ce este ironic: echipamentul folosit este urias, in timp ce filmul pare intim, mai mult ca Reservoir Dogs, intr-un fel.

Kurt Russell: Da, clar, este film bazat pe dialog si personaje. Dupa ce ajung la Minnie, actiunea are loc intr-o camera. Dar camera este "mare", personajele sunt "mari". Cu totii ne-am bucurat sa lucram impreuna. Am ras impreuna, in alte momente am fost mirati cu totii de cum evolueaza actiunea. Iar asta este farmecul lui Tarantino si placerea de a lucra cu el, cred ca oricui i-ar placea sa lucreze cu el.


Dupa 2 premii Oscar castigate (Cel mai bun scenariu original pentru „Pulp Fiction” si „Django Unchained”) si nenumarate alte nominalizari, excentricul regizor american Quentin Tarantino revine pe marile ecrane cu un nou film scris si regizat de el.


La sase sau opt sau doisprezece ani dupa Razboiul Civil, o trasura se prabuseste prin tinutul inghetat din Wyoming. Pasagerii – vanatorul de recompense John Ruth (Kurt Russell) si fugara sa Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) – se indreapta spre orasul Red Rock unde Ruth, cunoscut prin partile locului drept „Calaul”, o va aduce pe Domergue in fata justitiei. Pe drum, intalnesc doi straini: Maiorul Marquis Warren (Samuel L. Jackson) – un fost soldat unionist de culoare, ajuns un vanator de recompense cu o reputatie proasta – si Chris Mannix (Walton Goggins) – un renegat din sud, care pretinde ca este noul Serif al orasului.


Pierzandu-se prin vijelie, Ruth, Domergue, Warren si Mannix cauta adapost la Minnie’s Haberdashery, un popas pentru trasuri dintr-o trecatoare montana. Cand ajung la Minnie’s, nu sunt intampinati de proprietar, ci de patru figuri nefamiliare. Bob (Demian Bichir), care are grija de Minnie’s cat ea isi viziteaza mama, sta ascuns cu Oswaldo Mobray (Tim Roth), calaul din Red Rock, vacarul Joe Gage (Michael Madsen) si Generalul Confederat Sanford Smithers (Bruce Dern). Pe masura ce viscolul se inteseste peste trecatoare, cei opt calatori incep sa-si dea seama ca s-ar putea sa nu mai ajunga in Red Rock pana la urma.

Din distributia filmului „Cei 8 odiosi” mai fac parte: Channing Tatum, James Parks, Dana Gourrier, Zoë Bell, Gene Jones, Keith Jefferson, Lee Horsley, Craig Stark si Belinda Owino.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies