marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

INTERVIU Sergiu Nicolaescu: "Mi-as dori sa fac primul film romanesc 3D" Cum ar putea arata

La 81 de ani si cu o lista impresionanta de 50 de filme regizate din spate, nemuritorul Sergiu Nicolaescu anunta ca si-ar dori sa faca primul film 3D romanesc.

INTERVIU Sergiu Nicolaescu: Mi-as dori sa fac primul film romanesc 3D Cum ar putea arata

articole relationate

A jucat peste 35 de roluri de la comisarului Moldovan la Mircea cel Batran, maresalul Averescu sau Carol I, a regizat peste 50 de productii si a avut 1 miliard de spectatori in toate colturile lumii. Intr-un interviu pentru www.procinema.ro  Sergiu Nicolaescu ne dezvaluie ca vrea sa revina in toamna cu o continuare pentru comedia Poker din 2010 si si-ar dori sa produca primul film de lung metraj 3D romanesc.


1. Este adevarat ca urmeaza sa regizati o continuare pentru Poker din 2010? Cum o sa continue povestea? Ce actori noi vor aparea?

Poker este a doua comedie din cariera, dupa Nea Marin Miliardar si voi incepe sa lucrez la o continuare. Despre ce va fi? Poveste de viata de astazi, o lume nebuna, un haos total. Va fi despre viata de astazi din Romania. Vor fi in continuare o parte din actorii care au fost in primul Poker: Horatiu Malaele, Valentin Teodosiu, Vladimir Gaitan.  Nu pot inca sa va spun ca alte nume noi vor mai juca in film.

2. In 2010 Mihai Viteazu a fost clasat pe locul 3 in topul celor mai bune filme istorice de razboi dupa Lista lui Schindler 1993 si Submarinul ( Das Boot) 1981. Cat de greu v-a fost sa lucrati la el?

Mihai Viteazul este unul dintre cele mai importante filme istorice ale cinematografiei mondiale. Ma incanta ca a fost atat de apreciat si ca ramane in continuare de referinta. A fost un film facut cu ajutorul armatei. Am avut oameni disciplinati, arme adevarate de fier, un lucru de neintalnit in restul cinematografiei mondiale, nu existau arme de metal folosite in filme.  El a fost clasat pe locul 3 in topul acelor filme insa ar fi pe locul 1 intr-un top al filmelor de costume cum le numesc francezii.

Celelalte doua sunt filme din Al Doilea Razboi Mondial. Sigur aici trebuie mentionati actorii si echipa de filmare. Mihai Viteazul a costat 600-700 de mii de dolari. Costurile erau extrem de mici in comparatie cu cele facute de generatia de astazi si puteau fi mai mari. Filmul trebuia facut in coproductie cu Columbia Pictures si in el trebuiau sa apara actori mari ca Kirg Douglas sau Charlton Heston, Elisabeth Taylor. Totul s-a spulberat cand Ceausescu a hotarat sa fie facut numai cu actori romani.

Titus Popovici mi-a povestit ca Mircea Albulescu ar fi facut o scrisoare sa nu se faca filmul cu actori americani. In realitate, se pare ca a fost insusi Titus Popovici, pentru ca s-a mai repetat povestea. El banuia ca in momentul in care americanii semneaza contractul urmau sa faca modificari si aruncau in aer subiectul pe care el il scrisese"

3. Martin Scorsese lanseza in acest an ( Hugo) primul sau film 3D iar Ridley Scott a anuntat ca va face numai filme 3D. V-ati dori sa faceti un film 3D si care ar fi subiectul?


Sigur ca mi-as dori sa fac un film 3D daca as avea conditii.Un film 3D nu poate fi gandit modest. Ar trebui sa fie un film de dimensiuni puternice, istorice. Ar putea fi despre Primul sau Al Doilea Razboi Mondial. Asta ar merita facut.

4. De la ce regizori straini v-ati inspirat?

Nu am un regizor preferat. Fara doar si poate Alfred Hitchcock mi-a placut foarte mult. M-am inspirat din drama europeana, in special din cea franceza de exemplu pentru Orient Express.


5. Ce actori/ regizori tineri v-au atras atentia in ultima vreme?

Un regizor  tanar foarte bun este Cristi Puiu, dar mai sunt si altii. Insa au nevoie de filme mari in care sa-si dovedeasca talentul. Asta este problema lor. Actorii de astazi nu se impun pentru ca nu au unde sa se impuna si cu ce sa se impuna.

6. Recomandati-ne 5 filme clasice.

Zbor deasupra unui cuib de cuci, Psycho, Taxi Driver, Portocala Mecanica, Scarface.



 


Sursa foto: Teodora Maftei


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies