marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul Morgen este propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar 2012

Filmul "Morgen" al lui Marian Crisan este propunerea Romaniei la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film strain", pentru gala care va avea loc in 2012, au anuntat reprezentantii Centrului National al Cinematografiei.

Filmul Morgen este propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar 2012

Un juriu format din 7 membri in mare parte critici de film (Eugenia Voda, Magda Mihailescu, Cristina Corciovescu , Mihai Chirilov, Dana Duma, Dinu Tanasesi Eugen Athanasiu) au ales dintre 16 filme ca drama Morgen sa reprezinte Romania, la sectiunea "cel mai bun film strain" a premiilor Oscar , care vor fi decernate in 2012.

"Morgen", spune povestea unui barbat - Nelu (Andras Hathazi) care traieste la granita romano-ungara si care, intr-o zi, "pescuieste" un emigrant ilegal turc (Yilmaz Yalcin). Acesta ii ofera lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treaca ilegal prin Romania. Fara sa inteleaga exact ce vrea sa ii comunice emigrantul, Nelu ia banii si ii promite ca il va ajuta sa treaca granita "maine" ("morgen", in limba germana, n.r.).

Regizorul Marian Crisan la East End Festival, Londra


"Morgen" a primit premiul pentru cel mai bun regizor, dar si cel pentru interpretare masculina, obtinut ex-aequo de Andras Hathazi si Yilmaz Yalcin, la Festivalul International de Film de la Salonic 2010. Marian Crisan a primit, in august 2010, la Festivalul International de Film de la Locarno, premiul special al juriului, precum si premiul ecumenic pentru filmul "Morgen".


Filmul a fost facut cu un buget de 790.000 de euro si a batut in aceasta cursa pelicule ca "Aurora" de Cristi Puiu, "Medalia de Onoare" de Calin Netzer si "Periferic" de Bogdan Apetri.

Regizorul Corneliu Porumboiu: "Este un film foarte bun, nu se pune problema. Nu stiu daca are distributie in America ... e drept, nici nu prea urmaresc Oscarurile"



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies