marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Intouchables, comedia fenomen a anului este propunerea Frantei la Oscar. Ce filme se lupta cu Dupa Dealuri al lui Cristian Mungiu la Oscar in 2013

 Invincibilii/ Intouchables , comedia-fenomen care a devenit in 2012 cel mai vizionat film frantuzesc in lume este propunerea Frantei pentru Oscar 2013, la categoria cel mai bun film strain.

Intouchables, comedia fenomen a anului este propunerea Frantei la Oscar. Ce filme se lupta cu Dupa Dealuri al lui Cristian Mungiu la Oscar in 2013

Francezii au avut de ales intre "Intouchables" si drama "De rouille et d'os" cu Marion Cotillard iar comedia a triumfat. Vandut in peste 50 de tari, "Intouchables", care spune povestea unui aristocrat ramas paralizat in urma unui accident, interpretat de François Cluzet, si infirmierul sau personal Driss, interpretat de Omar Sy, a facut adevarate minuni in box office-urile din intreaga lume.


63 de tari au fost invitate sa isi trimita propunerile pentru Oscar la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina", insa doar 9 dintre ele intra pe lista scurta iar in final doar 5 vor fi anuntate pe 10 ianuarie 2013 ca fiind nominalizate pentru ravnitul premiu.


Intouchables se va lupta pentru Oscar cu castigatorul Palme d'Or in acest an la Cannes - "Amour". Austria a decis sa propuna filmul “Amour”, al regizorului Michael Haneke, pentru cea de-a 85-a editie a premiilor Oscar, a carei gala va avea loc la 24 februarie 2013 la Los Angeles. Cu filmul sau “Amour”, Michael Haneke, a castigat la 27 mai, la cea de-a 65-a editie a Festivalului de la Cannes, al doilea Palme d’Or din cariera, la trei ani dupa succesul cu “Panglica alba”. Filmul ii are in rolurile principale pe veteranii actori francezi Emmanuelle Riva si Jean-Louis Trintignant in rolul unui cuplu pus la grea incercare dupa ce sotia este doborata de un atac cerebral. Isabelle Huppert, actrita care a jucat in The Piano Teacher, un alt film al lui Haneke, joaca rolul fiicei.

Un alt film strain care intra in cartile pentru Oscar este productia romaneasca "Dupa Dealuri" a lui Cristian Mungiu, premiata la Cannes in 2012 pentru scenariu si interpretare.Filmul, scris si regizat de Mungiu, e inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran.Acesta spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire. Una dintre ele si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata.


Un candidat serios la aceasta categorie este si drama Pieta, a regizorului coreean Kim Ki-du, premiata cu Leul de Aur in acest an la Festivalul de la Venetia. Filmul "Pieta", al carui titlu se refera la faimoasa sculptura de Michelangelo, situata in Vatican, relateaza povestea unui om, care si-a cunoscut mama, care l-a abandonat la nastere. Intalnirea cu ea ii schimba viata.


Lista propunerilor pana in acest moment pentru Oscar la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina"

Australia - Lore, de Cate Shortland

Austria - Amour, de Michael Haneke

Azerbaijan - Buta, de Ilgar Najaf

Belgia- A perdre la raison, de Joachim Lafosse

Bosnie Herzegovine - Children of Sarajevo, de Aida Begi

Bulgaria - Sneakers, de Valeri Yordanov

Cambodgia - Lost Loves, de Chhay Bora

Croatia - Cannibal Vegetarian, de Branko Schmidt

Cehia - In The Shadows, de David Ondricek

Franta - Intouchables, de Olivier Nakache si Eric Toledano

Germania- Barbara, de Christian Petzold

Grecia - Unfair World, de Filippos Tsitos

Ungaria - Just The Wind, de Benedek Fliegauf

Japonia - Our Homeland, de Yong-hi Yang

Macedoania -The Third Half, de Darko Mitrevski

Maroc - Death For Sale, de Faouzi Bensaïdi

Olanda - Kauwboy, de Boudewijn Koole

Norvegia - Kon-Tiki, de Joachim Rønning & Espen Sandberg

Palestina - When I Saw You, de Annemarie Jacir

Filipine - Bwakaw, de Jun Lana

Polonia - 80 Million, de Waldemar Krzystek

Portugalia - Blood of My Blood, de João Canijo

Romania  - Beyond The Hills, de Cristian Mungiu

Serbia - When Day Breaks, de Goran Paskaljevi

Slovenia - A Trip, de Nejc Gazvoda

Corea de Sud - Pieta, de Kim Ki-duk

Suedia - The Hypnotist, de Lasse Hallstrom

Ucraina - Firecrosser, de Mykhailo Illienko

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies