marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Unul dintre cele mai asteptate filme romanesti ale anului, Dupa Dealuri al lui Cristian Mungiu si-a lansat primul trailer

Dupa Dealuri, unul dintre cele mai asteptate filme ale toamnei in Romania si-a lansat azi trailerul si posterul oficial.

Unul dintre cele mai asteptate filme romanesti ale anului, Dupa Dealuri al lui Cristian Mungiu si-a lansat primul trailer

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristian Mungiu, Dupa dealuri, va avea avanpremiera in Bucuresti in cadrul evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest (19-25 octombrie).


Filmul va intra in cinematografe la finalul lunii octombrie, in peste 30 de tari. Pelicula va fi prezentata la inceputul lui 2013 si in Marea Britanie sau Statele Unite, dar si in marile festivaluri ale sezonului.


"Dupa dealuri" este propunerea Romaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain si a fost premiat pentru scenariu si interpretare, un dublu trofeu acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur – la Festivalul de la Cannes. Filmul este scris si regizat de Cristian Mungiu, fiind inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran. Mungiu a mai fost propus la Oscar in 2007, cu 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, premiat cu Palme d’Or la Cannes.


Absenta sa de pe lista nominalizarilor a declansat atunci o adevarata controversa in lumea filmului, in Statele Unite, controversa care a dus la schimbarea regulamentului categoriei Cel mai bun film strain. In prezent, peste 60 de tari sunt invitate sa faca propuneri, o lista de 9 semifinaliste fiind data publicitatii inaintea anuntarii celor 5 nominalizate.


"Din cate am vazut cu ocazia precedentului meu film care a fost desemnat sa fie reprezentantul Romaniei la Oscar, 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, nominalizarea ajuta substantial la promovarea filmului in vederea distributiei – in special in Statele Unite – chiar si daca filmul nu este retinut intre ultimele 9 sau ultimele 5. Nominalizarea noastra in 2007 a influentat deopotriva, intr-o anume masura, si nominalizarea filmului 432 la Globul de Aur” a spus Cristian Mungiu.

Pelicula spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si se reintalnesc dupa cativa ani. Alina (Cristina Flutur) se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita (Cosmina Stratan), prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata. Maicile de la manastire tin locul familiei pe care Voichita nu a avut-o niciodata. Alina se lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea acesteia, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.


Cam asa suna povestea din spatele  filmului cu care Mungiu a fost premiat la Cannes in 2012 pentru scenariu,  la 5 ani dupa ce a cunoscut gloria internationala cu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile". Filmul este inspirat de celebrul caz Tanacu care a dus in 2005 Romania pe paginile ziarelor din toata lumea cu moartea maicutei in timpul unei sedinte de "exorcizare". Din distributia filmului fac parte doua tinere actrite din Iasi Cristina Flutur si Cosmina Stratan fara nicio experienta in lumea filmului pana acum, desi au studiat teatrul. Cele doua au fost laudate deja de vedeta franceza Marion Cotillard.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies