marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Intouchables: cum a devenit o comedie franceza un hit mondial. Filmul a facut incasari mai mari decat castigatorul Oscarului, The Artist

Dupa senzationalul The Artist castigator al Oscarului in acest an, francezii ne-au mai pregatit o surpriza cu o noua comedie care a devenit un adevarat hit mondial, scrie The Guardian.

Intouchables: cum a devenit o comedie franceza un hit mondial. Filmul a facut incasari mai mari decat castigatorul Oscarului, The Artist

articole relationate

Intouchables: Bucket List de Paris

Intouchables: Bucket List de Paris

Filmul Invincibilii/ Intouchables a devenit filmul francez cel mai vizionat in strainatate, doborand precedentul record detinut de "Amélie", dupa ce a depasit weekendul trecut pragul de 23,1 milioane de spectatori in cinematografele din lumea intreaga. Potrivit boxofficemojo.com Intouchables a strans pana acum 364 milioane de $ incasari la nivel mondial, in timp ce The Artist, premiat cu Oscar in acest an, are doar 133 de milioane de dolari la nivel mondial incasari.


Informatia a fost confirmata de UniFrance, organismul insarcinat cu promovarea "exportului" cinematografiei franceze.Comedia, de Olivier Nakache si Eric Toledano, a depasit recordul de cel ami vizionat film francez in lume, detinut de aproape zece ani de celebra pelicula "Amélie" de Jean-Pierre Jeunet, a spus Régine Hatchondo, director general al UniFrance.


"Intouchables", a carui lansare este inca asteptata in Anglia, Australia si Noua-Zeelanda, "se indreapta spre 25 de milioane de spectatori" in strainatate, a adaugat ea. Filmul a fost lansat in Franta la inceputul lunii noiembrie 2011.


Totalul intrarilor in salile de cinematograf pentru filmele franceze, in afara Frantei, a fost in 2011 de 66 milioane de spectatori, potrivit UniFrance.


Vandut in peste 50 de tari, "Intouchables", care spune povestea unui aristocrat ramas paralizat in urma unui accident, interpretat de François Cluzet, si infirmierul sau personal Driss, interpretat de Omar Sy, a facut adevarate minuni in box office-ul german (8,6 milioane de intrari), spaniol (2,48 milioane de intrari), italian (2,47 milioane de intrari) si sud-coreean (1,7 milioane de intrari).


In Franta, aproape 20 de milioane de spectatori au mers la cinematografe sa vada "Intouchables".In Statele Unite, criteriul general avut in vedere este suma obtinuta din vanzarea biletelor. Astfel, "Intouchables" se afla pe pozitia a treia in topul filmelor franceze de pe piata americana, cu incasari de 10 milioane de dolari - "performanta exceptionala pentru o comedie", afirma UniFrance.


Filmul va fi de altfel adaptat pentru marile ecrane in Statele Unite. Drepturile de adaptare au fost achizitionate de societatea de productie si distributie The Weinstein Company, aceeasi companie care a asigurat succesul repurtat de pelicula "The Artist" la gala premiilor Oscar.


In topul filmelor franceze cu cele mai mari incasari in Statele Unite, "The Artist", de Michel Hazanavicius, ocupa primul loc, cu 45 de milioane de dolari, iar pe locul al doilea se afla "Amélie", cu incasari de 37 de milioane de dolari.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies